Στ. Καλαφάτης: Η διοίκηση Μπουτάρη αντί να "εκθέσει" τη Θεσσαλονίκη, εκτέθηκε

Βολές κατά της διοίκησης Μπουτάρη εξαπέλυσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει» και βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή την εκδήλωση, που πραγματοποίησε ο δήμος, για Κινέζους επιχειρηματίες, στην 82η ΔΕΘ.

«Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης κατάφερε να πετύχει την…

πλήρη αποτυχία. Αντί η Θεσσαλονίκη να «εκτεθεί» σε μια σημαντική αγορά, όπως αυτή της Κίνας, η διοίκηση Μπουτάρη κατάφερε να εκθέσει την πόλη στα μάτια Ελλήνων και Κινέζων», τόνισε ο κ. Καλαφάτης σε γραπτή δήλωσή του, που αναγνώσθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης νωρίτερα σήμερα.

«Είδαμε όλοι, στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, αλλά και στα ρεπορτάζ των παραδοσιακών μέσων, την ανύπαρκτη συμμετοχή Κινέζων επιχειρηματιών και ανθρώπων του τουρισμού, στη σχετική εκδήλωση της διοίκησης του Δήμου. Δεν το περιμέναμε ούτε κι εμείς ότι δεν θα καταφέρνατε να συγκεντρώσετε δέκα ανθρώπους, από τους 700 Κινέζους επιχειρηματίες που βρίσκονταν στην πόλη. Μείναμε άναυδοι όταν είδαμε ότι την εκδήλωση παρακολούθησε ένας (!) Κινέζος! Δεν υπολογίζουμε, βέβαια, τον παρουσιαστή της εκδήλωσης, συμμετέχοντα στο ριάλιτι Survivor, ο οποίος, φυσικά, είναι αναγνωρίσιμος μεταξύ των Ελλήνων, αλλά άγνωστος μεταξύ των Κινέζων», υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης.

«Το φιάσκο με τους Κινέζους επιχειρηματίες δείχνει τη γύμνια της διοίκησης Μπουτάρη και την προχειρότητα με την οποία οργανώνει δράσεις ή συμμετέχει σε δράσεις άλλων. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η επικοινωνία. Για τον λόγο αυτό, εξάλλου, κάλεσε τον Κινέζο συμμετέχοντα στο ριάλιτι. Αλλά το μόνον κέρδος από αυτό φαίνεται πως ήταν μερικές selfie. Από 700 Κινέζους επιχειρηματίες, που βρίσκονταν στη Θεσσαλονίκη και στους χώρους της ΔΕΘ, μόλις ένας ήρθε και παρακολούθησε την εκδήλωση του δήμου», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Καλαφάτη, «χάθηκε μια μοναδική ευκαιρία για τη πόλη. Το ‘χουμε ξαναπεί - και συνεχώς επιβεβαιωνόμαστε. Οι άνθρωποι της διοίκησης χρυσάφι πιάνουν και… σκόνη γίνεται. Όμως τι περιμένει κανείς, από μια διοίκηση της οποίας ο επικεφαλής – ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης- θέλει την Διεθνή Έκθεση να είναι εμποροπανήγυρη από το παρελθόν;».

Ο επικεφαλής των «Εντάξει» χαρακτήρισε «ιδιαίτερα επιτυχημένη» τη διοργάνωση της 82ης ΔΕΘ και αναφέρθηκε στην επίσκεψή του, στα περίπτερα των Επιμελητηρίων, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους προέδρους «για τα προβλήματα των διάφορων κλάδων, για τις εντυπώσεις τους από την παρουσία του πρωθυπουργού και τις εξαγγελίες του. Μου επισήμαναν όλοι πως καμία απάντηση δεν έδωσε ο κ. Τσίπρας στα πραγματικά ερωτήματα των Ελλήνων -ειδικά για τα 100 δις που φόρτωσε στους πολίτες, τους νέους φόρους και τις περικοπές».

Keywords
Τυχαία Θέματα