Σε πλήρη λειτουργία το σύστημα αντιπυρικής προστασίας του δημοτικού Άλσους Συκεών (ΦΩΤΟ)

Ο δήμος Νεάπολης - Συκεών βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

Το παραπάνω διαπιστώθηκε από τον εξονυχιστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί ειδικά τεχνικά συνεργεία του δήμου στο σύστημα πυροπροστασίας του Δημοτικού Άλσους (Δενδροφυτεία), που αποτελεί κεντρικό πνεύμονα πρασίνου και χώρου αναψυχής στη Δ.Ε. Συκεών, και αποτελεί καθημερινά πόλο έλξης μικρών και μεγάλων.

Η ευρεία δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος ελέγχου πυρόσβεσης, που είναι εγκατεστημένο και απλωμένο στο άλσος της Δενδροφυτείας, περιλάμβανε

ενδελεχή έλεγχο των 11 πυροσβεστικών φωλιών και των 25 κρουνών που είναι διασκορπισμένοι στο άλσος, εξέταση-έλεγχο της ηλεκτροκίνητης και της πετρελαιοκίνητης αντλίας νερού καθώς και της σωστής λειτουργίας της δεξαμενής νερού που μένει πάντα γεμάτη. Από τα εκτεταμένα τεστ στο σύστημα αντιπυρικής προστασίας προέκυψε ότι το σύστημα είναι σε πλήρη λειτουργία, και θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο με κάποιες μικροβελτιώσεις.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας Αλέκος Σιμητόπουλος, «μετά τον λεπτομερή έλεγχο που πραγματοποιήσαμε με τη σημερινή γενική δοκιμαστική λειτουργία στο σύστημα ελέγχου πυρόσβεσης, είμαστε σε θέση να πούμε ότι το Δημοτικό Άλσος βρίσκεται υπό πλήρη προστασία από κινδύνους πυρκαγιάς, ενώ η επέμβαση των δημοτικών υπηρεσιών στο απεχθές ενδεχόμενο πιθανής πυρκαγιάς, θα γίνεται έγκαιρα και άμεσα σε διαρκή συνεννόηση με όσους εμπλέκονται στην πυροπροστασία».

Να σημειωθεί ότι οι υπηρεσίες του δήμου βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση και όσον αφορά το δάσος του Σέιχ-Σου, με τη συνεργασία των αρμόδιων φορέων που εμπλέκονται στην πυροπροστασία και γενικότερα στην Πολιτική Προστασία και σε διαρκή συνεννόηση με τις εθελοντικές οργανώσεις, ώστε να υπάρχει άμεση ανταπόκριση σε ενδεχόμενη πυρκαγιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα