Σε εξέλιξη επιχείρηση για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού από το πλαγκτόν (ΦΩΤΟ)

Επιχείρηση καθαρισμού στον Θερμαϊκό Κόλπο, από το καφέ πέπλο το οποίο οφείλεται στο φυτοπλαγκτόν της θάλασσας κατά μήκος της παράκτιας περιοχής, ξεκίνησε εδώ και περίπου μία ώρα.

Το πλοίο Αλκίππη το οποίο πραγματοποιεί καθημερινά διαδρομές για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού από στερεά απόβλητα έχει αναλάβει και αυτή την επιχείρηση. Η Αλκίππη δεν μπορούσε να μαζέψει το πλαγκτόν ωστόσο σήμερα το πρωί επιστρατεύτηκε ένα μηχάνημα ξηράς και η Αλκίππη ξεκίνησε την επιχείρηση.

Νωρίς το πρωί έγινε

ένα δοκιμαστικό στο λιμάνι και εδώ και περίπου μία ώρα βρίσκεται στην παραλία της Θεσσαλονίκης και προσπαθεί να καθαρίσει τον Θερμαϊκό από την αποκρουστική εικόνα.

Να σημειωθεί πως η Αλκίππη καθημερινά πραγματοποιεί επιχειρήσεις καθαρισμού στερεών αποβλήτων από το Θερμαϊκό.

Χορηγοί της φετινής ετήσιας δράσης , καθώς το ΥΜΑ-Θ εδώ και χρόνια δεν έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει το έργο καθαρισμού του Θερμαϊκού, είναι η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ), ο Οργανισμός Λιμένος (ΟΛΘ ΑΕ), η ΔΕΘ - Helexpo ΑΕ, το «Μακεδονία Παλλάς», ο Διαδριατικός Αγωγός (Τrans Adriatic Pipeline-ΤΑΡ), η «Alumil» και τα «Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ)».

Keywords
Αναζητήσεις
σε ποιες παραλιες του θερμαικου εχει πλακτον
Τυχαία Θέματα