Ψηφίστηκε η πολιτική απόφαση της 3ης Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης

Το άνοιγμα στην κοινωνία και η ενεργή συμμετοχή στον δημόσιο διάλογο της πόλης, αλλά και στα κινήματα υπεράσπισης των δημοσίων αγαθών, του δημόσιου χώρου και του περιβάλλοντος, περιλαμβάνονται μεταξύ των στόχων του ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης, όπως αυτοί περιγράφονται στο κείμενο της πολιτικής απόφασης, που ψηφίστηκε ομόφωνα κατά την 3η συνδιάσκεψή

του, στις 18 και 19 Νοεμβρίου. Στην πολιτική απόφαση γίνεται μνεία τόσο στην επένδυση χρυσού στις Σκουριές, την απόδοση των πρώην στρατοπέδων και την ανάταξη του Θερμαϊκού, όσο και στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης και το Γραφείο του Πρωθυπουργού στην πόλη.

Σε ό,τι αφορά την ενεργή συμμετοχή στα κινήματα υπεράσπισης των δημόσιων αγαθών, του δημόσιου χώρου και απόδοσης αυτού στην κοινωνία, της μη καταστροφής του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής, στην πολιτική απόφαση αναφέρεται: «Στηρίζουμε πρωτοβουλίες και κινήσεις που επιδιώκουν την επιτυχή έκβαση ζητημάτων όπως οι Σκουριές, η απόδοση των πρώην στρατοπέδων, η διαχείριση των απορριμμάτων, το παράκτιο μέτωπο και η ανάταξη του Θερμαϊκού, η αποκατάσταση των ρεμάτων κ.ά».

Επισημαίνεται, παράλληλα, ότι θα πρέπει να στηριχθεί η πολιτική διαδικασία των αναπτυξιακών συνεδρίων, δεδομένου ιδίως ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης καλείται να σηκώσει μεγάλο βάρος στην προετοιμασία του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο είναι προγραμματισμένο να γίνει αμέσως μετά τα Χριστούγεννα».

Για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης τονίζεται ότι «η προσπάθεια που ξεκίνησε με τη νομοθετική πρωτοβουλία για τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης θέλει στήριξη για να ολοκληρωθεί. Η δημιουργία ενός μαζικού κινήματος που θα στηρίξει αυτήν την αλλαγή θα πρέπει να ενισχυθεί, για να αποκτήσει μόνιμα και μαζικά χαρακτηριστικά. Η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή θα πρέπει να πάρει όλα τα μέτρα για την επιτυχή κατάληξη αυτής της προσπάθειας».

Στο πλαίσιο των διακριτών ρόλων κόμματος και κυβέρνησης, προστίθεται στην πολιτική απόφαση, ο ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει τη λειτουργία του Γραφείου του Πρωθυπουργού και να βοηθά την παρέμβασή του στην πόλη. «Για τον λόγο αυτόν, η νέα ΝΕ θα πρέπει να ορίσει μία ολιγομελή ομάδα συντρόφων, που ο ρόλος τους θα είναι η ολόπλευρη βοήθεια στη λειτουργία και την αποτελεσματικότητά του» υπογραμμίζεται στο τετρασέλιδο κείμενο της πολιτικής απόφασης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα