Πρόβλημα με την αποκομιδή των σκουπιδιών στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης - Επιστρατεύτηκαν μικρά φορτηγάκια (ΦΩΤΟ)

Με μικρά φορτηγά που χρησιμοποιούνται για την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων μαζεύει τα σκουπίδια ο δήμος Θεσσαλονίκης στην περιοχής της Άνω Πόλης.

Αυτό συμβαίνει λόγω προβλήματος στα μικρά απορριμματοφόρα που διαθέτει.

Την καταγγελία έκανε με ανάρτηση του στο facebook, ο γνωστός αρχιτέκτοντας, Πρόδρομος Νικηφορίδης, ο οποίος επισημαίνει ακόμα πρόβλημα με την αποκομιδή από τους κάδους ανακύκλωσης.

"Αυτές

τις μέρες στην Άνω Πόλη έχουν ξεχειλισει όλοι οι καδοι ανακύκλωσης. Ο Δήμος αναφέρει έλλειψη προσωπικού λόγω αδειών. Μόλις πέρασε ένα φορτηγό αποκομιδης αντικειμένων, ντουλάπες κλπ. Το φορτηγό λειτουργεί σήμερα ως απορριματοφορο. Νοιώθω αβολα για το νεαρό υπάλληλο που είναι βουτηγμενος μέσα στα σκουπίδια, ένας άλλος από κάτω του δίνει τους κάδους και αυτός τους αδειάζει στα πόδια του. Μήπως ανήκω σε μια τριτοκοσμικη πόλη", τονίζει ο κ. Νικηφορίδης.

Σε επικοινωνία που είχε το thestival.gr, με τον γενικό γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης, αρμόδιο για θέματα Καθαριότητας, Θωμά Ψαρρά, ο κ. Ψάρρας τόνισε πως το θέμα με υφίσταται ωστόσο γίνεται αγώνας δρόμου για να λυθεί.

"Προσπαθούμε να δώσουμε λύση. Εδώ και πολλούς μήνες τα μικρά απορριμματοφόρα που είναι για τους δρόμους της Άνω Πόλης είναι χαλασμένα και η εταιρεία που τα κατασκευάζει έχει σταματήσει να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να μην έχουν ανταλλακτικά", τόνισε ο κ. Ψαρράς, επισημαίνοντας πως θα έχει καλύτερη εικόνα για το ζήτημα τις επόμενες ημέρες.

Όσον αφορά την αποκομιδή στην ανακύκλωση ανάφερε πως οι βάρδιες πραγματοποιούνται κανονικά στην Άνω Πόλη και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε με τις άδειες ούτε με κάτι άλλο.

Δείτε τις φωτογραφίες του Πρόδρομου Νικηφορίδη και της Χρυσάνθης Γουδίνη:

Keywords
Τυχαία Θέματα