Πρώην πρύτανης ΕΜΠ για την καταστροφή στον Σαρωνικό: Το υπουργείο Ναυτιλίας ολιγώρησε

Για ολιγωρία από πλευράς του υπουργείου Ναυτιλίας, σε σχέση με την αντίδρασή του στην βύθιση του δεξαμενόπλοιου, στο Σαρωνικό, κάνει λόγο ο πρώην πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Κώστας Μουτζούρης. Η ολιγωρία αυτή, σύμφωνα με τον ίδιο, ευθύνεται για την οικολογική καταστροφή, που έχει προκληθεί.

«Η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι όταν το πετρέλαιο πηγαίνει σε αμμώδεις παραλίες, οι διαδικασίες απορρύπανσης παίρνουν πάρα πολύ καιρό γιατί το μαζούτ

παραμένει στο πορώδες της άμμου και αυτού του είδους η ρύπανση δεν αντιμετωπίζεται εύκολα», εξήγησε ο κ. Μουτζούρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ατύχημα αυτό καθεαυτό, επισημαίνοντας πως «είχαμε ένα ατύχημα, υπό ιδεατές συνθήκες», εξηγώντας πως το δεξαμενόπλοιο ήταν «στα 500 μέτρα από την Ψυττάλεια, όπου υπάρχουν δύο σταθμοί κατάλληλα εξοπλισμένοι, οι ποσότητες πετρελαίου που βγήκαν δεν ήταν τεράστιες, ο καιρός ήταν καλός».

«Από το 2002 υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που προβλέπει τα απαραίτητα για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων, υπήρξε όμως ολιγωρία και τίποτα δεν λειτούργησε», σημείωσε

«Η ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας δεν ήταν εδώ και προσπαθούσε εκ του μακρόθεν να ενημερωθεί. Ολιγώρησε, δεν αντέδρασε και ήταν το αρμόδιο υπουργείο», τόνισε ο πρώην πρύτανης, καταλήγοντας πως «πρέπει να καθαριστούν οι ακτές και αυτό θα πάρει χρόνο, μην καλλιεργούμε προσδοκίες. Οι χειμερινοί κολυμβητές θα έχουν πρόβλημα, για τους θερινούς θα δούμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα