Πρόεδρος Βραζιλίας: Δεν παραιτούμαι, διώξτε με

Να παραμείνει στην προεδρεία της Βραζιλίας επιθυμεί ο Μικέλ Τεμέρ, παρά το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει για τον ίδιο, σχετικά με διαφθορά και παρακώλυση δικαιοσύνης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Folha de S. Paulo», γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Τεμέρ δήλωσε πως «δεν θα παραιτηθώ. Διώξτε με αν θέλετε, αλλά αν παραιτούμουν, θα ήταν σαν παραδεχόμουν ότι είμαι ένοχος» προσθέτοντας ότι η ηχογράφηση που τον φέρεται να τον ενοχοποιεί, είναι παραποιημένη.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα αποκαλύφθηκε μια ηχογράφηση

που έδειξε ότι ο πρόεδρος της Βραζιλίας εξέταζε την καταβολή χρηματικών ποσών σε έναν φυλακισμένο βουλευτή.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έχει ξεκινήσει έρευνα για τις αποκαλύψεις, που ήταν μέρος μιας μαρτυρίας από τους δισεκατομμυριούχους ιδιοκτήτες του κολοσσού συσκευασίας κρέατος JBS SA.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει την Τετάρτη εάν θα αναστείλει την έρευνα, μετά από αίτημα του Tεμέρ, έως ότου διαπιστωθεί αν η ηχογράφηση έχει παραποιηθεί για να τον εμπλέξει.

Ο Tεμέρ δήλωσε επίσης στην εφημερίδα ότι είναι απολύτως βέβαιος ότι είναι σε θέση να ολοκληρώσει τη θητεία του μέχρι τα τέλη του 2018 χωρίς να εγκαταλείψει τη νομοθετική του ατζέντα, η οποία περιλαμβάνει μια φιλόδοξη αναθεώρηση των κανονισμών εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα