ΠΟΕΔΗΝ για ΔΕΘ: Άλλη μια χρονιά οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού θα είναι ψέματα και "θα"

Σε νέες κινητοποιήσεις θα προχωρήσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017, παραμονή των εγκαινίων της ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη.

Αφορμή αποτελούν όπως αναφέρει η Ομοσπονδία τα…ψέματα του Πρωθυπουργού που ειπώθηκαν στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

(ΔΕΘ) τον Σεπτέμβριο του 2015 και του 2016, όπως και οι προεκλογικές εξαγγελίες του το 2014.
«Το καλάθι του κ. Αλέξη Τσίπρα στα εγκαίνια των ΔΕΘ 2014, 2015, 2016 ήταν τρύπιο. Περιλάμβανε μόνο αμέτρητα «θα» και ψέματα. Για άλλη μια χρονιά οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια της ΔΕΘ 2017 θα είναι πολλά ψέματα και «θα» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος, και υπενθυμίζει τι είχε ειπωθεί από τον Πρωθυπουργό, από το Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης το 2014 και το «θα σκίσω τα μνημόνια» μέχρι το «θα καταργήσω τα Μνημόνια με το Παράλληλο Πρόγραμμα ισοδύναμων μέτρων, βρίσκοντας χρήματα από τη φοροδιαφυγή και την φοροκλοπή» το επόμενο έτος και το «θα μειώσω τα πρωτογενή πλεονάσματα» το 2016.

Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού ειδικά σε ό,τι αφορά τον χώρο της υγείας περιελάμβαναν προσλήψεις 9.000 υπαλλήλων στα νοσοκομεία το 2015 και άλλους 10.000 το 2016, καθώς και αύξηση της χρηματοδότησης στην υγείας. Ωστόσο, η πραγματικότητα που διαμορφώνεται, επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ, απέχει μακράν: «Τα Νοσοκομεία έχουν ανεξόφλητες οικονομικές υποχρεώσεις πάνω από 1δις ευρώ. Οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας δεν ξεπερνούν το 5% του ΑΕΠ (ανάλογες με εκείνες τριτοκοσμικών χωρών). Εξαιτίας αυτού οι περισσότεροι πολίτες πληρώνουν από τη τσέπη την υγεία τους (όσοι έχουν) και υποβαθμίζεται συνεχώς η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών».

Κατά την ΠΟΕΔΗΝ έωλα είναι τα στοιχεία της κυβέρνησης και στο πεδίο των προσλήψεων Όπως υποστηρίζει, κατά τη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το μόνιμο προσωπικό των νοσοκομείων μειώθηκε κατά 7.023 άτομα (2.000 ιατροί και 5.023 νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό) και οι προσλήψεις αφορούν προσωπικό με ελαστικές μορφές απασχόλησης (ίδιο με τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις), που πληρώνονται με κοινοτικά κονδύλια.

Στην εφετινή ΔΕΘ, η ΠΟΕΔΗΝ ανοίγει τον κύκλο των κινητοποιήσεων στη Θεσσαλονίκη με μεγάλη Πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας. Η πορεία θα διέλθει από μεγάλα νοσοκομεία και κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα καλύψει απόσταση 10 χιλιομέτρων. Η πορεία θα ξεκινήσει 8πμ από το Νοσοκομείο Ιπποκράτειο και θα καταλήξει στο Γραφείο του Πρωθυπουργού της Θεσσαλονίκης.

«Όχι άλλα «θα» και ψέματα» θα φωνάξουν οι εργαζόμενοι της ΠΟΕΔΗΝ και θα διεκδικήσουν αύξηση των δαπανών για την υγεία από 5% στο 7,5% του ΑΕΠ, πραγματικές προσλήψεις επαρκούς αριθμού μόνιμου προσωπικού, δωρεάν Υγεία, κατάργηση Μνημονίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα