Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση αύριο στη Θεσσαλονίκη - "Θέλουμε να ζήσουμε"

Κάλεσμα σε όλους τους συνταξιούχους των επτά σωματείων της Κεντρικής Μακεδονίας για κινητοποίηση αύριο στις 11 το πρωί στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, απευθύνει η Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιούχων Οργανώσεων.

Ορμώμενοι της παγκόσμιας ημέρας Τρίτης Ηλικίας την 1η Οκτωβρίου, συνταξιούχοι της Περιφέρειας θέλουν να στείλουν ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση, πως "δεν θα ανεχτούν τις αντιλαϊκές

πολιτικές".

"Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βάζει σε εφαρμογή τα νέα αντισυνταξιουχικά μέτρα του 3ου μνημονίου με άμεσες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις με την εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς, παραπέρα μείωση του ΕΚΑΣ μέχρι την κατάργησή του, των οικογενειακών επιδομάτων" τόνισε ο 2ος αντιπρόεδρος συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδος και μέλος του ΔΣ συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Θεσσαλονίκης, Βασίλης Ρέβας, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

"Αύριο πρέπει η πόλη να βουλιάξει. Όλοι να βρούνε στο δρόμο για να κάνουμε ένα πρώτο βήμα. Θα κλιμακώσουμε την πάλη μας. Στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Δεν μας ξεγελούν αυτά που λένε" ανέφερε η πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Δημοσίου Αθήνας, Σούλα Τσώτη, με τον πρόεδρο των συνταξιούχων ΙΚΑ του Νομού Θεσσαλονίκης, Χρήστο Σαλονικιό, να δηλώνει πως "η λύση θα δοθεί στο δρόμο με αγώνα και όχι από τον καναπέ".

Στο ίδιος μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις της προέδρου του Συνδέσμου Συνταξιούχων Δημοσίου Νομού Θεσσαλονίκης, Εύας Χαρακλιά, η οποία έκανε ιδιαίτερη μνεία στις συντάξεις χηρείας, η διακοπή των οποίων, όπως λέει, έχει οδηγήσει πολλές γυναίκες σε τραγική κατάσταση.

"Θέλουμε να καλέσουμε όλους τους συναδέλφους του συνδέσμου μας, που ανέρχονται σε 50.000-60.000. άτομα να βροντοφωνάξουμε ότι θέλουμε να ζήσουμε. Να δώσουμε το μήνυμα ότι δεν είμαστε τα εύκολα θύματα" πρόσθεσε η κα. Χαρακλιά.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ Νομού Θεσσαλονίκης, Γιώργος Κουτουνίδης, έκανε λόγο χιλιάδες καρκινοπαθείς συνταξιούχους του σωματείου, οι οποίοι "πέθαναν αβοήθητοι" εξαιτίας του κακώς δομημένου συστήματος Υγείας.

"Συνάδελφοί μας πεθαίνουν αβοήθητοι. Το σύστημα της δημόσιας Υγείας είναι υπό κατάρρευση. Έχουμε αναμονή ,3-4 μήνες για μια επίσκεψη στο Θεαγένειο, ενώ ενδονοσοκομιακές λοιμώξεις μαστίζουν" υπογράμμισε.

Την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν πανσυνταξιουχικές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Αγρίνιο, Θήβα, Λάρισα, Πάτρα και Χανιά, σήμερα στην Κοζάνη, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη θα κινητοποιήσει θα λάβει χώρα και στην Αλεξανδρούπολη.

Keywords
Τυχαία Θέματα