Πάνω από 1.000 οι αιτήσεις για το φυσικό αέριο στον δήμο Λαγκαδά

Ιδιαίτερα "θερμό" είναι το ενδιαφέρον των πολιτών στον Λαγκαδά για νέες συνδέσεις φυσικού αερίου, καθώς έως τώρα οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 1.000.

Οι εργασίες από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου θα συνεχίζονται έως και την ολοκλήρωση της κατασκευής δικτύου 17 χιλιομέτρων και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, έως τα Χριστούγεννα θα «ζεσταθούν» σχολεία

και δημοτικά κτίρια.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», η επέκταση του φυσικού αερίου «πέρα από την οικονομική ανακούφιση των δημοτών, μπορεί να δώσει αναπτυξιακή ώθηση σε βιοτεχνίες και βιομηχανίες της περιοχής, καθώς και σε όσους ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα να μπορέσουν να περικόψουν τα έξοδά τους και να εξοικονομήσουν πόρους».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Λαγκαδάς είναι η πρώτη πόλη εκτός των μεγάλων πολεοδομικών συγκροτημάτων που θα τροφοδοτηθεί με συμπιεσμένο φυσικό αέριο. Επόμενο βήμα της δημοτικής Αρχής είναι η επέκταση του δικτύου στις γειτονικές και τοπικές κοινότητες και σε μεταγενέστερη φάση σε ολόκληρο τον δήμο Λαγκαδά.

Keywords
Τυχαία Θέματα