Πανέτοιμα για το πρώτο κουδούνι τα σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης

Πανέτοιμα για το πρώτο κουδούνι και την υποδοχή των χιλιάδων μαθητών, τη μεθεπόμενη Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου, είναι τα σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τους προέδρους των σχολικών επιτροπών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες απολύμανσης και απεντόμωσης στα σχολικά συγκροτήματα, η συντήρηση των καυστήρων, όπως επίσης και το κλάδεμα των δέντρων στις σχολικές αυλές. Επίσης, διανεμήθηκαν τα χαρτικά είδη, ενώ πιάνουν δουλειά και

οι καθαρίστριες.

Στον δήμο Θεσσαλονίκης ανήκουν 156 νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία με την πρόεδρο της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, Γιούλη Ρανέλλα, να αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως οι λειτουργικές δαπάνες είναι αυξημένες εξαιτίας της παλαιότητας των κτιρίων.

"Οι δουλειές που πρέπει να γίνουν πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς έχουν ήδη τακτοποιηθεί. Ωστόσο, τα κτίρια των σχολείων στον κεντρικό δήμο είναι παλιά με αποτέλεσμα να έχουμε αυξημένες δαπάνες σε θέρμανση και λειτουργικά έξοδα, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις καλύπτονται από χρήματα του δήμου καθώς δεν επαρκούν οι πιστώσεις από τα αρμόδια υπουργεία", είπε η κ. Ρανέλλα.

Τα γυμνάσια και τα λύκεια ανέρχονται περίπου σε 80 και είναι όλα έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Πέτρο Λεκάκη, μέσα στις επόμενες ημέρες θα ρυθμιστεί και η οφειλή με το φυσικό αέριο που προήλθε λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και της χιονόπτωσης του περασμένου χειμώνα.

"Δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα στα γυμνάσια και τα λύκεια του δήμου. Την επόμενη Τετάρτη έχουμε ραντεβού με το φυσικό αέριο για να ρυθμιστεί η οφειλή. Θα τελειώσει αυτό το θέμα και είμαστε έτοιμοι για τη νέα σχολική χρονιά", δήλωσε ο κ. Λεκάκης.

Προκειμένου να τακτοποιηθούν οι οφειλές για λογαριασμούς φυσικού αερίου, οι σχολικές επιτροπές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ζήτησαν έκτακτη επιχορήγηση από τον προϋπολογισμό του δήμου Θεσσαλονίκης.
Για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά ήδη εγκρίθηκε έκτακτη επιχορήγηση ύψους 80.000 ευρώ, ενώ στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα συζητηθεί η έγκριση έκτακτης επιχορήγησης ποσού 150.000 ευρώ για τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Αναδιαμορφώνονται οι αυλές των σχολείων

Για αναδιαμόρφωση αύλειων χώρων και για σχολικούς δαχτύλιους με στόχο την ασφαλή πρόσβαση των παιδιών στα σχολικά συγκροτήματα κάνει λόγο ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς.

Σύμφωνα με τον κ.Παππά, καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις στα σχολεία, ενώ οι συντηρήσεις και οι επισκευές θα γίνονται και καθ? όλη τη διάρκεια του χρόνου, όπου κριθεί απαραίτητο.

"Υπάρχει εργολαβία σε εξέλιξη για τα σχολεία και με τα περιορισμένα χρήματα που έχουμε κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να βρίσκονται τα σχολικά συγκροτήματα σε καλή κατάσταση", είπε στο ΑΠΕ?ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος.

"Ηδη κάναμε αναδιαμορφώσεις αύλειων χώρων και παρεμβάσεις ώστε να πάνε τα παιδιά σε νέες αυλές.

Μελετάμε νέες επεκτάσεις σε αυλές και κάνουμε σχολικούς δαχτυλίους για την ασφαλή πρόσβαση των παιδιών, χωρίς αυτοκίνητα, με αρκετό πράσινο και παγκάκια για τους γονείς", συμπλήρωσε ο κ. Παππάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα