Οι δήμαρχοι της Κ. Μακεδονίας ζητούν συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα ενόψει της 82ης ΔΕΘ (VIDEO)

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα ζητούν οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας, ενόψει της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, προκειμένου να του θέσουν μια σειρά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Μεταξύ αυτών είναι το ζήτημα της σχολικής στέγης, των σχολικών γευμάτων, καθώς και άλλα ανοιχτά θέματα τα οποία δεν έχουν διευθετηθεί.

«Δεν γνωρίζουμε ποιο είναι το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

στη Θεσσαλονίκη. Εάν κατά το δικό του πρόγραμμα προβλέπεται να συναντηθεί μαζί μας φυσικά θα ανταποκριθούμε», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ και δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Λάζαρος Κυριζόγλου και πρόσθεσε: «Θέτουμε το ζήτημα της συνάντησής μας μαζί του και με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς. Τα ζητήματα που θα θέσουμε είναι ίδια με την συνάντηση, που είχε γίνει με τον κ. Βερναρδάκη και την κ. Νοτοπούλου στο ΥΜΑΘ τον περασμένο Δεκέμβρη και αφορούν τα σχολικά γεύματα, τη σχολική στέγη και πολλά ακόμη ανοιχτά θέματα, που δεν είχαν προχωρήσει. Ζητούμε να έρθει στους δήμους το κομμάτι του ΕΣΠΑ που αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ζητάμε οι συναντήσεις φορέων με πολιτικούς αρχηγούς ενόψει ΔΕΘ να γίνονται στη Θεσσαλονίκη».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης σημείωσε πως πριν τη δεκαετία του '80, θεσμικά γινόταν μια συνάντηση με τον εκάστοτε πρωθυπουργό, ωστόσο «έκτοτε μετά την πτώση του ελικοπτέρου και το τραγικό γεγονός, διεκόπη η τότε συνάντηση του Κώστα Καραμανλή. Από τότε και μετά δεν έγινε συνάντηση με πρωθυπουργό. Ως Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτούμε οι πολιτικοί αρχηγοί να έχουν συναντήσεις με τους φορείς της πόλης. Κερδισμένοι θα βγουν οι ίδιοι, αλλά και η κοινωνία».

Όσον αφορά το μείζον ζήτημα της σχολικής στέγης, ο κ. Κυρίζογλου υπογράμμισε πως «είμαστε η μόνη ΠΕΔ, η οποία ζήτησε από τους 38 δήμους τα προβλήματα, που υπάρχουν για την σχολική στέγη και αφορούν αποπεράτωση έργων, έργων βρισκόμενων υπό δημοπράτηση, προσθήκη αιθουσών, αγορά οικοπέδων. Τα ιεραρχήσαμε, τα καταθέσαμε στο υπουργείο Παιδείας, στο υπουργείο Οικονομικών και στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Προτείναμε πηγές από τις οποίες θα βρεθούν χρήματα. Δεν έγινε τίποτα μέχρι σήμερα. Υπάρχει κίνδυνος να μην ολοκληρωθούν έργα, να μην γίνουν σχολεία και να χαθούν οικόπεδα».

Όπως τόνισε ο κ. Δανιηλίδης «έχουμε καταγράψει τα προβλήματα και προτείναμε λύσεις και πηγές χρηματοδότησης. Κάναμε τη δουλειά που έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα