Ντ. Μπακογιάννη: Αν τα 73 εκατ. ευρώ είχαν γίνει έργα, δεν θα είχαμε θρηνήσει νεκρούς

Για φαύλη δικαιολογία έκανε λόγο η τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας για τις πλημμύρες που έπληξαν τη Δυτική Αττική.

"Δεν μπορούμε διαρκώς να μιλάμε για διαχρονική ευθύνη και για αυτό δεν κάνουμε τίποτα" σχολίασε χαρακτηριστικά η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ελλάδα

είναι η μόνη χώρα η οποία δεν έχει καν απορροφήσει τους πόρους τους οποίους διαθέτει για την αναδάσωση και για την συγκράτηση αυτών των χωμάτων", πρόσθεσε. Όπως είπε η κα Μπακογιάννη, "ο κος Σγουρός παρέδωσε στην κα Δούρου πριν από 3 χρόνια την πλήρη εγκεκριμένη μελέτη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες κατέθεσε στην Βουλή την έγκριση αυτή της μελέτης και το κόστος 73 εκατομμυρίων ευρώ για να εφαρμοστεί αυτή η μελέτη, η οποία θα προφύλασσε την περιοχή από μεγάλη καταστροφή".

Τόνισε όμως πως "τίποτα από αυτά δεν έγιναν". "Υπάρχει μέγιστη πολιτική ευθύνη της άρνησης, της αδράνειας και πρέπει να αποδοθεί", συμπλήρωσε η βουλευτής της ΝΔ. "Ο πολιτικός οφείλει να χτίζει πάνω στην δουλειά του επόμενου και να προχωρά. Αν τα 73 εκατομμύρια ευρώ είχαν γίνει έργα στην περιοχή, λογικά δεν θα είχαμε θρηνήσει τους νεκρούς που θρηνούμε", εκτίμησε η κα Μπακογιάννη.

"Ο κόσμος είναι δύσπιστος και δικαίως, αλλά πιστεύω ότι έχει εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το μεγάλο στοίχημα για εμάς δεν είναι τόσο να κερδίσουμε τις εκλογές, που φαίνεται να υπάρχει καλή προοπτική να κερδηθούν, αλλά τους πρώτους 6 μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ να νιώσει ο κόσμος την διαφορά", κατέληξε η κα Μπακογιάννη.

Keywords
Τυχαία Θέματα