Νέα κάθοδος στην Αθήνα από τους μεταλλωρύχους της Χαλκιδικής

Το δρόμο της πρωτεύουσας θα πάρουν τη νύχτα της Τετάρτης οι εργαζόμενοι της «Ελληνικός Χρυσός», πραγματοποιώντας ακόμη μία πιο δυναμική κινητοποίηση στο αρμόδιο υπουργείο διεκδικώντας λύση στο ζήτημα συνέχισης της επένδυσης της μεταλλευτικής δραστηριότητας της εταιρείας στις Σκουριές.

«Γύρω στις 11.00 το βράδυ θα αναχωρήσουν γύρω στα 35 λεωφορεία με 1.500 μεταλλωρύχους από χωριά τη Βόρειας Χαλκιδικής, ώστε νωρίς το πρωί να βρισκόμαστε

στην Αθήνα, όπου θα πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στη συνέχεια πορεία προς το Σύνταγμα», δήλωσε στο halkidikifocus.gr ο οργανωτικός γραμματέας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χαλκιδικής και υπεύθυνος του Επαγγελματικού Σωματείου Μεταλλωρύχων Υπογείων Στοών Μεταλλείων Κασσάνδρας Γιάννης Βούλγαρης.

Ο κ. Βούλγαρης γνωστοποίησε ότι ακόμη 1.500 εργαζόμενοι αναμένεται να μεταβούν στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης, καθώς είναι κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για το μέλλον της επένδυσης και αρκετών θέσεων εργασίας.

Οι διοικήσεις των Σωματείων αποφάσισαν 48ωρη απεργία. «Θέλουμε να ξεκαθαρίσει η υπόθεση με την κυβέρνηση και την εταιρεία για να έχουμε δουλειά εμείς. Οι τρεις άδειες που δόθηκαν για την Ολυμπιάδα δεν αρκούν για να προχωρήσει το έργο, είναι ενιαίο», είπε νωρίτερα στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του ίδιου σωματείου Χρήστος Ζαφειρούδας.

Όπως υποστήριξε ο κ. Ζαφειρούδας, η άδεια για τις Σκουριές, αφορά «την κατασκευή εργοταξίου για εξόρυξη συμπυκνώματος χαλκού, που θα χρησιμοποιηθεί για τη μεταλλουργία στο Μαντέμ Λάκκο και όχι εξόρυξη χρυσού». «Δεν έχει να κάνει με τη διαιτησία αυτή η άδεια, είναι άλλο το θέμα του flashsmelting, δημιουργείται σύγχυση».

Πηγή: halkidikifocus.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα