ΝΔ: Να καταργηθεί άμεσα ο φόρος στο κρασί

Την άμεση κατάργηση του φόρου στο κρασί ζήτησε η Νέα Δημοκρατία μέσω της βουλευτού του κόμματος Φωτεινής Αραμπατζή, με αφορμή τη σχετική προαναγγελία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, για κατάργησή του ΕΦΚ στο κρασί εντός του έτους.

Σε δήλωσή της, η κ. Αραμπατζή σημείωσε ότι «έναν χρόνο μετά την επιβολή του άδικου και αναποτελεσματικού φόρου στο κρασί και οκτώ μήνες μετά την πρόταση του

προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, για την κατάργησή του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, προσχώρησε σήμερα σε μία ακόμη θέση μας».

«Υποσχέθηκε την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί μέσα στο έτος. Συμπτωματικά δύο εβδομάδες μετά τα νέα μέτρα κατά του αγροτικού κόσμου που επιφυλάσσει το 4ο Μνημόνιο Τσίπρα – Καμμένου», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με την κ. Αραμπατζή, «σήμερα κατάλαβε φαίνεται ο κ. Αποστόλου και η φοροεπιδρομική Kυβέρνησή του ότι ο ΕΦΚ στο κρασί ήταν ένα τραγικό λάθος, καθώς δεν απέδωσε τα αναμενόμενα έσοδα, ανέκοψε την πορεία του κλάδου και πρόσθεσε σημαντική γραφειοκρατία, ειδικά για τους μικρούς οινοπαραγωγούς».

Η κ. Αραμπατζή κάλεσε την κυβέρνηση «να καταργήσει αμέσως αυτόν τον απαράδεκτο φόρο, που η ίδια επέβαλε πριν επιβεβαιωθεί για πολλοστή φορά, ότι κάθε υπόσχεσή τους πρέπει να συνοδεύεται από τη φράση "καλά κρασιά"».

Keywords
Τυχαία Θέματα