Μοσκοβισί: Παρακολουθώ από πολύ κοντά την πολιτική κατάσταση της Ιταλίας

Ο Πιέρ Μοσκοβισί σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην ιταλική προεκλογική περίοδο και στις μελλοντικές προοπτικές της χώρας.

"Παρακολουθώ από πολύ κοντά την πολιτική κατάσταση της Ιταλίας", δήλωσε από το Παρίσι ο Ευρωπαίος επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων. "Η Ιταλία ετοιμάζεται για εκλογές η έκβαση των οποίων είναι αβέβαιη. Ποια πλειοψηφία θα προκύψει από τις κάλπες του Μαρτίου; Με ποιό πρόγραμμα και ποια ευρωπαϊκή δέσμευση; Σε ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο η κατάσταση της Ιταλίας

δεν είναι η καλύτερη της Ευρώπης, πρέπει να θεωρείται τυχερός, όποιος είναι σε θέση να κάνει τις προβλέψεις αυτές", πρόσθεσε ο επίτροπος.

Παράλληλα, ο Πιέρ Μοσκοβισί τάχθηκε κατά της πρότασης του κινήματος Πέντε Αστέρων να υπερβεί η χώρα το όριο του 3% στην σχέση ελλείμματος-ΑΕΠ και χαρακτήρισε "σκανδαλώδεις" της δηλώσεις του υποψήφιου της κεντροδεξιάς στην περιφέρεια της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα περί "λευκής φυλής" και "κινδύνου εξαφάνισης της ιταλικής κοινωνίας".

Ο επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων τόνισε πάντως ότι η Ιταλία διαθέτει δημιουργικές ικανότητες και παραγωγικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Πρόσθεσε, τέλος, ότι "η χώρα αυτή είναι σαν τις γάτες, οι οποίες, ακόμη και όταν πέφτουν, καταφέρνουν να μείνουν πάντα σε όρθια θέση".

Keywords
Τυχαία Θέματα