Μια εξαιρετική διαδρομή στο παραλιακό μέτωπο της πόλης από τη Thessaloniki Walking Tours

Ένα περίπατο στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης διοργανώνει η ομάδα Thessaloniki Walking Tours την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου και σας προσκαλεί να ζήσετε μία ξεχωριστή εμπειρία.

«Ξεκινώντας από τον πυργίσκο του δυτικού τείχους και φτάνοντας μέχρι το διασημότερο τοπόσημο της Θεσσαλονίκης περιδιαβαίνουμε τους αιώνες, ανασύρουμε μνήμες και μοιραζόμαστε άγνωστες ιστορίες μιας πόλης με μακρά διαδρομή και σύνθετη

ταυτότητα.

Με οδηγό την αρχαιολόγο και ξεναγό Μαρία Μπουντούκα γνωρίζουμε το δώρο του επιφανέστερου των Σουλτάνων το οποίο κάποτε στέγασε και παράνομους έρωτες, αναζητούμε ίχνη του παραθαλάσσιου τείχους που δεν κατάφερε να σώσει τη πόλη από τους Σαρακηνούς, μετράμε τα λιμάνια που είχε η Θεσσαλονίκη και περιηγούμαστε στο σημερινό λιμάνι όπου το παρόν διαρκώς διασταυρώνεται με τα παρελθόν. Αφηγούμαστε τις ιστορίες που συνδέονται με μια πλατεία που άλλαξε πολλά ονόματα, συναντάμε αυτό που απέμεινε από ένα θρυλικό εστιατόριο, επιχειρούμε να φανταστούμε την αίγλη ενός μυθικού ξενοδοχείου από το μπαλκόνι του οποίου έβλεπαν το ηλιοβασίλεμα ήρωες του Καραγάτση, έναν πλωτό κινηματογράφο που ακόμη τροφοδοτεί το φαντασιακό, εντοπίζουμε το κτήριο μέσα από το οποίο ο Θόδωρος Αγγελόπουλος και ο πρωταγωνιστής του έζησαν μία αιωνιότητα και μία ημέρα και μοιραζόμαστε την εμπειρία του Πύργου των Γενίτσαρων που γλύτωσε παρά τρίχα την κατεδάφιση και γύρω από τον οποίο κάποτε υπήρχε και ο διασημότερος κήπος της πόλης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Thessaloniki Walking Tours.

Σημείο συνάντησης: Τοπ Χανέ (δίπλα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης από την οδό Πολυτεχνείου)

Ώρα: 17:30

Συμμετοχή: 10 ευρώ

Πληροφορίες/ κρατήσεις: [email protected] & 6978186900-1

Η ομάδα Thessaloniki Walking Tours ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2013 στη Θεσσαλονίκη και μέσα από καλά σχεδιασμένους θεματικούς περιπάτους ανασύρει τη μνήμη μιας πολυπολιτισμικής πόλης, συνδέοντας το χθες με το σήμερα. Οι περίπατοι που προτείνει, διασκεδαστικοί αλλά και τεκμηριωμένοι. Αναζητά τις ανθρώπινες ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα σημαντικά μνημεία της, τους δρόμους, τις πλατείες, τις γειτονιές αλλά και τις μυστικές της γωνιές. Ιστορία, τέχνη, αρχιτεκτονική, γεύσεις και αρώματα αποτελούν τη βάση μιας βιωματικής εμπειρίας για ξεχωριστή σύνδεση με την πόλη, τη σύνθετη ταυτότητά της, τους ανθρώπους της και τις συνήθειές τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα