Μετωπική Τσίπρα- Μητσοτάκη σήμερα στη Βουλή για ανομία και εγκληματικότητα

Διασταυρώνουν τα ξίφη τους σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή ερώτηση για την έξαρση της εγκληματικότητας που υπέβαλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην «Ώρα του Πρωθυπουργού».

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να τοποθετηθεί επί του θέματος στις 10:00, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Το

στίγμα πάντως το έδωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακοπουλος, ο οποίος με συνέντευξή του τόνισε πως «στη συζήτηση θα τεθούν συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την κάλυψη που παρέχει στον κ. Αυγενάκη, ο οποίος φέρεται ότι διατηρούσε ειδικές σχέσεις και παρείχε εξυπηρετήσεις σε άτομα του κοινού ποινικού δικαίου».

Ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του αναμένεται να παρουσιάσει αναλυτικά τα αποτελέσματα της αντεγκληματικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με το επιτελείο του, θα επιμείνει ότι «η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση γενικευμένης ανομίας» και θα υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν τεράστιες ευθύνες για όλα όσα συμβαίνουν και τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα «καθημερινά να απειλείται ο απλός, ο πιο αδύναμος πολίτης».

Στο πλαίσιο της συζήτησης αυτής, θα αναφερθούν, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι υποθέσεις που αφορούν στις συλλήψεις των απαγωγέων του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, του αποστολέα των εκρηκτικών δεμάτων, την εξάρθρωση των εγκληματικών συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών στα Εξάρχεια, αλλά και τη σύλληψη των δολοφόνων του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα