Μ. Ζορπίδης: Πετύχαμε εξαιρετική οικονομική κατάσταση - Το ΕΕΘ ήταν σε αφάνεια και του δώσαμε φωνή

Οι αποφάσεις σε ποσοστό 99 % του διοικητικού συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ήταν ομόφωνες και στόχος στη νέα μας θητεία είναι να κινηθούμε προς αυτή την γραμμή, σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΕΘ και επικεφαλής του συνδυασμού «Ισχυρό Επιμελητήριο», Μιχάλης Ζορπίδης σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, κάνοντας τον απολογισμό των

δράσεων του Επιμελητηρίου.

Με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη διοικητικού συμβουλίου στο ΕΕΘ το διάστημα 2- 4 Δεκεμβρίου, ο κ. Ζορπίδης παρουσιάζοντας του στόχους της παρατάξης του τόνισε, μεταξύ άλλων πως θα διεκδικήσει αποζημιώσεις από την «Αττικό Μετρό ΑΕ» για τους μετρόπληκτους επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν πληγεί από τα έργα του μετρό στην πόλη.

«Θα διεκδικήσουμε αποζημιώσεις από την Αττικό Μετρό. Τα έχουμε ξαναζητήσει, έχουμε έρθει σε συμφωνία, το ξέρει και ο κ. Μυλόπουλος. Δεν θα μείνουμε έτσι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζορπίδης.

Υπερφορολόγηση, πάταξη λαθρεμπορίου τσιγάρων και ακατάσχετος λογαριασμός στους στόχους του «Ισχυρού Επιμελητηρίου»

Λύση στην υπερφορολόγηση, εξορθολογισμός των προϋποθέσεων του εξωδικαστικού μηχανισμού, διόρθωση του νομικού πλαισίου για τον ακατάσχετο λογαριασμό πάταξη του παρεμπορίου και της παράνομης διακίνησης τσιγάρων είναι ορισμένοι από τους στόχους του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου.

Αναφερόμενος στην διακίνηση λαθραίων τσιγάρων στην Αριστοτέλους ο κ. Ζορπίδης σημείωσε πως έχει καταθέσει μέχρι στιγμής 2 μηνυτήριες αναφορές, έχει μιλήσει με τις αστυνομικές αρχές, ωστόσο «το πρόβλημα παραμένει».

Ανανέωση 80% στον συνδυασμό «Ισχυρό Επιμελητήριο»

Ο κ. Ζορπίδης τόνισε ότι η ομάδα του «Ισχυρού Επιμελητηρίου» είναι ανανεωμένη κατά 80 %, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των συμμετεχόντων σε αυτήν είναι 42 ετών.

«Είναι άνθρωποι που έχουν όρεξη για δουλειά και μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου. Οι νέοι άνθρωποι έχουν πιο καθαρό μυαλό και μαζί με την εμπειρία των παλαιών συνδυάζουν κάτι καλύτερο και δίνουμε την δυνατότητας σε όλη την Περιφέρεια και σε όλα τα επαγγέλματα να έχουν καλούς και έντιμους αντιπροσώπους. Παλιοί και νέοι θα κάνουμε ένα καλό team ανάλογα με το τι θα πει η κάλπη», επισήμανε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ισχυρό Επιμελητήριο» σημειώνοντας πως πρέπει να «συνεχίσουμε το έργο του Επιμελητηρίου».

«Δεν θα βγω ποτέ στην σύνταξη»

Ο κ. Ζορπίδης έδωσε το μήνυμα πως δεν θα βγεί ποτε στη σύνταξη. «Είμαι 61 ετών. Η πόλη έχει 75 ετών δήμαρχο», τόνισε ο ίδιος.

Ερωτηθείς για τον αν έχει συζητήσει με τον επικεφαλής του συνδυασμού «Αλληλεγγύη Επαγγελματιών», Χρήστο Νικολόπουλο και για το μεγάλο ποσοστό επίτευξης ομοφωνίας στις αποφάσεις του ΔΣ ο κ. Ζορπίδης σημείωσε «δεν ξέρω γιατί πριν 2-3 μήνες ακολούθησε αυτόν τον δρόμο, ας πει ο ίδιος, εγώ δεν έχω να πω. Είναι κάτι, το οποίο θα μου μείνει στα επόμενα χρόνια που θα ζήσω».

Ενοποίηση ΕΕΘ με το ΒΕΘ

Στο τέλος της επόμενης θητείας το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, σύμφωνα με την νέα επαγγελματική νομοθεσία, θα συνενωθεί με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, γνωστοποίησε σήμερα ο κ. Ζορπίδης.

«Πρέπει να είμαστε νικητές»

Την στήριξή του στους επαγγελματίες εξέφρασε ο κ. Ζορπίδης τονίζοντας πως στις εκλογές «πρέπει να είμαστε νικητές».

Αναφερόμενος στις μέχρι τώρα δράσεις του Επιμελητηρίου έκανε λόγο για διαφάνεια και αποτελεσματικότητα σημειώνοντας πως το ΕΕΘ έχει το μεγαλύτερο αποθεματικό, δηλαδή, 7,5 εκατ. ευρώ.

Τέλος σύμφωνα με τον ίδιο «οι οικονομικοί απολογισμοί έχουν εγκριθεί με ομοφωνία, πετύχαμε εξαιρετική οικονομική κατάσταση. Το ΕΕΘ ήταν σε αφάνεια και του δώσαμε φωνή».

Keywords
Τυχαία Θέματα