Μ. Ζορπίδης: Δεν θα επιτρέψουμε να κατασχέσουν το σπίτι της 62χρονης στον Εύοσμο

Την απειλή της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας της, 64 τ.μ. στον Εύοσμο, αντιμετωπίζει μία 62χρονη επαγγελματίας λόγω χρεών προς τον ΕΦΚΑ, προκαλώντας αντιδράσεις στην επιχειρηματική κοινότητα.

«Εμείς δεν θα επιτρέψουμε και για λόγους ανθρωπιάς να πλησιάζουν το σπίτι της γυναίκας, η οποία έχει παιδί με ειδικές ανάγκες. Εμείς είμαστε στη διάθεση της να στείλουμε δικηγόρο και οτιδήποτε χρειαστεί», ανέφερε στον Alpha 96,5 ο πρόεδρος του Επαγγελματικού

Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

O Μιχάλης Ζορπίδης, τόνισε πως «υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες που χρωστούν στην εφορία ή στο ΙΚΑ και τους κατάσχουν τα χρήματα μέσα από τα POS» την ώρα που υλοποιούν μία συναλλαγή με πελάτη.

Ο κ. Ζορπίδης, εκτίμησε ότι το κράτος έχει μετατραπεί σε «μπαμπούλα» για τον επαγγελματία και τον πολίτη ενώ τόνισε την ανάγκη θεσμοθέτησης ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού, για κάποιες υποχρεώσεις, όπως οι πληρωμές προς τον ΕΦΚΑ, την εφορία και τους υπαλλήλους.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του διοικητή του ΕΦΚΑ, Θανάση Μπακαλέξη σχετικά με την κατάσχεση πρώτης κατοικίας της 62χρονης, ο πρόεδρος του ΕΕΘ δήλωσε στον Alpha 96,5 πως «το χαρτί έχει μείνει στη γυναίκα και ανά πάσα στιγμή μπορεί να χάσει το σπίτι της, για 24.000 ευρώ, που έχει ρυθμίσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα