Μ. Τζανακάκης: Το περσινό πάθημα έγινε μάθημα

Για τη δεύτερή του χρονιά με τη φανέλα του Άρη αλλά και για τον στόχο της ανόδου στη Super League μίλησε μεταξύ άλλων ο αμυντικός του Άρη, Μανώλης Τζανακάκης, ο οποίος εμφανίστηκε πεπεισμένος πως το περσινό πάθημα για τους «κιτρινόμαυρους», έγινε μάθημα.

Μιλώντας στην αθλητική εφημερίδα Arena Press, ο ΜΑνώλης Τζανακάκης αναφέρθηκε στους φετινούς στόχους της ομάδας,

στο τι έχει αλλάξει σε σχέση με την περασμένη σεζόν, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το φιλικό με την Μπόκα Τζούνιορς.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην Arena Press:

Για το πόσο έτοιμη είναι η ομάδα:

«Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Ήρθαν αρκετά νέα πρόσωπα και είναι ακόμα νωρίς για να βρούμε την απαραίτητη χημεία. Θα χρειαστούμε παιχνίδια στα πόδια μας για να φτάσουμε σύντομα στο επιθυμητό επίπεδο. Πάντως, νομίζω πως είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο ήδη».

Το τι έχει αλλάξει φέτος σε σχέση με την περσινή σεζόν:

«Η διαφορά είναι πως πλέον και οι έντεκα θα τρέχουν μονίμως για να κρατάμε την μπάλα στα πόδια μας. Όλοι μαζί θα μαρκάρουμε, όλοι μαζί θα συμμετέχουμε στην οργάνωση του παιχνιδιού. Είμαστε ένα σύνολο και όχι μεμονωμένες προσωπικότητες. Θα είμαστε πιο… ομάδα φέτος. Δεν θα στηριχθούμε σε πρόσωπα, αλλά στην ομαδική δουλειά».

Για τις απαιτήσεις που υπάρχουν στο δικό του πρόσωπο:

«Οι απαιτήσεις φέτος προς το πρόσωπό μου είναι σαφέστατα μεγαλύτερες, καθώς είμαι ήδη μία χρονιά στην ομάδα και έχω προσαρμοστεί πλήρως στις απαιτήσεις του συλλόγου. Νιώθω απόλυτα έτοιμος να αναλάβω το φορτίο που μου αναλογεί για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Για το φετινό πρωτάθλημα:

«Ανέκαθεν αυτή η κατηγορία είχε τις ιδιαιτερότητές της. Ειδικά όταν αγωνίζεσαι σε εκτός έδρας αναμετρήσεις. Εκεί πρέπει να παίρνεις με κάθε τρόπο το αποτέλεσμα, όταν είσαι Άρης και έχεις τον στόχο της ανόδου να σε πιέζει. Ξέρουμε τι ζητάμε στο γήπεδο, έχουμε ένα αγωνιστικό πλάνο. Δύσκολα θα δεχόμαστε γκολ, που είναι αρκετά σημαντικό για τη συγκεκριμένη κατηγορία».

Το πως κύλησε το φετινό καλοκαίρι, αν είχε κάποια πρόταση και για το επερχόμενο φιλικό με την Μπόκα:

«Το καλοκαίρι είχα κάποιες προτάσεις, αλλά προτεραιότητά μου ήταν πάντα ο Άρης. Δεν θα έφευγα, αν δεν είχε κάποιο κέρδος ο σύλλογος. Τώρα, όμως, αυτό το θέμα έχει κλείσει και είμαι πλήρως αφοσιωμένος στην ομάδα μου. Όσο για το φιλικό με την Μπόκα, θα είναι μία μοναδική εμπειρία και ελπίζω να ζήσουμε, ότι και το 2009. Είναι μία ευκαιρία ο Αρειανός να… γουστάρει ξανά, να ξανανιώσει και να καταλάβουμε κι εμείς τι εστί Άρης».

Για τον κόσμο του Άρη:

«Θέλω να πω στον κόσμο του Άρη, πως όλοι γνωρίζουμε πόσο πικραμένος είναι από την περσινή μας αγωνιστική αποτυχία. Έχουμε μάθει όλοι από τα λάθη μας. Τον θέλουμε στο πλευρό μας, για να μπορέσουμε ενωμένοι να κλείσουμε οριστικά αυτή τη μαύρη σελίδα στην ιστορία του συλλόγου».

Keywords
Τυχαία Θέματα