ΛΑΕ Θεσσαλονίκης και εργαζόμενοι θα διαδηλώσουν αύριο μπροστά στην ΕΥΑΘ

Συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν αύριο μέλη της Λαϊκής Ενότητας Α΄ Θεσσαλονίκης αλλά και εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ, στις 11.30 π.μ. μπροστά στο κτίριο της Εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, διαμαρτυρόμενοι για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

H ανακοίνωση της ΛΑΕ αναφέρει ότι «η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης

ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΥΑΘ, καλεί τα μέλη της, αλλά και όλους τους συμπολίτες μας, να δώσουν το παρόν της αντίστασης στην ιδιωτικοποίηση του νερού, αύριο Παρασκευή, 8 Σεπτέμβρη, μπροστά στην ΕΥΑΘ.

Και προσθέτει: «Όχι μόνον δε θα γίνουμε συνένοχοι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας, όπως προωθείται από τον «Εμποράκο» πρωθυπουργό της χώρας μας κ. Τσίπρα, προς τον «ατζέντη» Πρόεδρο της Γαλλίας, αλλά θα αντισταθούμε σθεναρά για να το σταματήσουμε.
Μεταξύ των 39 εκπροσώπων διαφόρων γαλλικών πολυεθνικών που συνοδεύουν τον Μακρόν στην επιχείρηση «σας στηρίζω για να σας αγοράσω», είναι και οι πρόεδροι της SUEZENVIRONMENENT, που ήδη κατέχει ποσοστό των μετοχών της ΕΥΑΘ, και της SAUR, που έχει ως αντικείμενο δραστηριότητας επίσης το νερό.

Θυμίζουμε στον κ. Τσίπρα, ότι οι συμπολίτες μας, μέσα από ένα δυναμικό δημοψήφισμα, αποφάσισαν ότι θέλουν το νερό να παραμείνει στο δημόσιο, και δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε αυτήν την απόφαση.

Η «δίκαιη ανάπτυξη» που επαγγέλλεται ο κ. Τσίπρας δεν πρόκειται να έρθει από το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας στις ξένες πολυεθνικές, οι οποίες όχι μόνον θα τον αποκτήσουν σε εξευτελιστικές τιμές, αλλά δεν θα επενδύσουν σε νέες τεχνολογίες, σε τεχνογνωσία, θα μεταφέρουν τα κέρδη τους στο εξωτερικό, θα φοροδιαφεύγουν, θα αυξήσουν τις τιμές για τους καταναλωτές, ενώ θα εκμεταλλεύονται άγρια τις εργασιακές σχέσεις γαλέρας και τους μισθούς πείνας που επιβάλλουν οι μνημονιακές κυβερνήσεις.

Η δίκαιη ανάπτυξη θα έρθει μέσα από την ανατροπή των μνημονίων, τον τερματισμό της λιτότητας, το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων, τη διαγραφή του δημόσιου χρέους, τη γενναία διαγραφή του ιδιωτικού χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών. Αυτά, προϋποθέτουν την έξοδο από την ευρωζώνη και την έκδοση εθνικού νομίσματος, καθώς και τη σύγκρουση και ρήξη με την ΕΕ, στη βάση ενός ριζοσπαστικού προοδευτικού προγράμματος ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης».

Keywords
Τυχαία Θέματα