Κυρίζογλου: Βοϊδάμαξα το κράτος για το παράκτιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης (VIDEO)

Για την εκπόνηση μελέτης για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης, συζήτησε σήμερα σε τακτική του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας μεταξύ των δημάρχων, του προέδρου του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Πάρη Μπίλλια, και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, όπου παρουσιάστηκε το σχέδιο του ΤΕΕ/ΤΚΜ για το παραθαλάσσιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης.

Στη

σημασία της μελέτης τοποθετήθηκε o πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ και δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου. "Πρώτη σοβαρή προσπάθεια η οποία γίνεται και μιλάμε για το σύνολο του Θερμαϊκού κόλπου από τον δήμο Δέλτα, Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Θερμαϊκού" τόνισε αρχικά ο κ. Κυρίζογλου και πρόσθεσε:

" Όταν βγήκε το πλαγκτόν, δεν ξεχώρισε τον ανατολικό, δυτικό, κεντρικό τομέα, αλλά μπούκαρε μέσα στο Θερμαϊκό Κόλπο και κόντεψε να μπει μέσα στα σπίτια μας. Κάθε φορά θα τρέχουμε σαν τα κατσίκια πίσω από τα προβλήματα; Δεν πρέπει να φτιάξουμε ένα ειδικό χωροταξικό για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Αφού το κράτος είναι βοϊδάμαξα και σκέφτεται αργά, θα κάνουμε κάτι εμείς" κατέληξε.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, υποστήριξε πως: " Εμείς ως δήμος Καλαμαριάς είμαστε έτοιμοι για το πώς σκεπτόμαστε την υλοποίηση του θαλάσσιου μετώπου από τα όριά μας με τον δήμο Θεσσαλονίκης έως τα όριά μας με τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη".

Μειωμένα δρομολόγια από τον ΟΑΣΘ στο δήμο Χαλκηδόνας

Στο πρόβλημα με τα μειωμένα δρομολόγια του ΟΑΣΘ στη Χαλκηδόνα αναφέρθηκε ο δήμαρχος του ομώνυμου δήμου, Γιάννης Τσουκνιδάς, ο οποίος άφησε αιχμές στη νέα διοίκηση του Οργανισμού.

"Τα προβλήματα υπήρχαν, ωστόσο το τελευταίο τετράμηνο έχουν επιδεινωθεί. Σε επικοινωνία που είχα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, ήταν ότι πολλά βρίσκονται στα συνεργεία και θα βγαίνουν σταδιακά" ανέφερε αρχικά ο κ. Τσουκνιδάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στην γραμμή 81, η οποία αποτελεί γραμμή κορμού και εξυπηρετεί το 80% του πληθυσμού του δήμου, από Άγιο Αθανάσιο, Γέφυρα, Κουφάλια, αλλά και τα γύρω χωριά.

"Όταν επιδεινώνεται μια κατάσταση, πιστεύω ότι η νέα διοίκηση έχει τις ευθύνες της" σχολίασε με νόημα.

Να σηκώσουν την παντιέρα του αγώνα ζήτησαν από τους δημάρχους οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ

Την αρωγή της ΠΕΔ-ΚΜ ζητά ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της ΕΥΑΘ, Γιώργος Αρχοντόπουλος, ενόψει όπως είπε της επικείμενης ιδιωτικοποίησης της εταιρείας.

"Η κυβέρνηση σχεδιάζει την ιδιωτικοποίηση του 23% της εταιρείας. Πάει να φτιάξει ένα μοντέλο ΣΔΙΤ. Ζητάμε από την ΠΕΔ-ΚΜ να πάρει απόφαση για το θέμα και να ζητήσει συνάντηση ακόμη και με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Οι δήμοι θα πρέπει να έχουν βασικό λόγο απέναντι στην ιδιωτικοποίηση της περιουσίας τους, έμμεσα και να σηκώσουν την παντιέρα του αγώνα" ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Αρχοντόπουλος.

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου για την κατασκευή διοδίων στην εξωτερική περιφερειακή Θεσσαλονίκης-Εγνατία Οδό

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου σχετικά με την κατασκευή σταθμού διοδίων στην εξωτερική περιφερειακή - Εγνατία Οδό, υποβλήθηκε σήμερα στη συνεδρίαση της ΠΕΔ-ΚΜ.

Στο ψήφισμα ζητείται η κοινή προσφυγή τεσσάρων δήμων (εκτός του Ωραιοκάστρου και του Παύλου Μελά, του Κορδελιού - Ευόσμου και του Δέλτα) στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την άμεση αναστολή της υπουργικής απόφασης για τον νέο Σταθμό διοδίων Ωραιοκάστρου και στη συνέχεια την ακύρωσή της καθώς η μελέτη δεν συνοδεύεται από μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Ζητείται επίσης η άμεση κατασκευή του κόμβου Κ3 Ωραιοκάστρου επί της εξωτερικής περιφερειακής, ώστε να δίνεται η δυνατότητα ασφαλούς εισόδου και εξόδου σε δεκάδες χιλιάδες κατοίκους και εργαζόμενους στους δήμους, καθώς και η επέκταση και σύνδεση με την εξωτερική περιφερειακή , της γραμμής του μετρό και η δημιουργία τερματικού σταθμού μετεπιβίβασης στον κόμβο Κ3 σε συνδυασμό με την κατασκευή του.

Πρόταση Δήμου Καλαμαριάς για ρύθμιση θεμάτων προσαρμογής παιδικών χαρών

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης αναφέρθηκε στην πρόταση του δήμου για τη ρύθμιση των θεμάτων προσαρμογής παιδικών χαρών.

" Πρέπει να ενημερώσουμε τους πολίτες, ότι όταν ξηλώνουμε τις παιδικές χαρές δεν το κάνουμε επειδή θέλουμε να τις χαλάσουμε ή επειδή δεν έχει λεφτά ο να την συντηρήσει. Είναι τόσο αυστηρό το θεσμικό πλαίσιο, που πραγματικά κινδυνεύουν οι αρμόδιου αντιδήμαρχοι όλων των δήμων σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία των παιδικών χαρών. Αυτό που ζητάμε σήμερα από την ΠΕΔ, τουλάχιστον σε παιδικές χαρές που έχουν πιστοποιημένα όργανα και προοπτικές αδειοδότησης, να υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο, ούτως ώστε οι δήμοι να πιστοποιήσουν και αυτές τις παιδικές χαρές", τόνισε.

Αιτήματα καπνοπαραγωγών Ελλάδος στη συνεδρίαση της ΠΕΔ-ΚΜ

Τέλος, ο πρόεδρος της Κεντρικής Κλαδικής Συνεταιριστικής Ένωσης Καπνού Ελλάδος , Ιορδανίδης Θεόδωρος, έθεσε επί τάπητος τα ζητήματα, που αντιμετωπίζουν οι καπνοπαραγωγοί και ζητώντας παράλληλα την υποστήριξη της Ένωσης.

"Τα προβλήματα αφορούν την φορολογία, την απασχόληση των αλλοδαπών εργατών γης, καθώς επίσης και τη διατήρηση των φορολογικών επιδοτήσεων. Χρειαζόμαστε την υποστήριξη της περιφέρειας και σε αυτό έχουμε την υποχρέωση στον κ. Κυρίζογλου, διότι ανέδειξε το θέμα μας" υπογράμμισε ο κ. Ιορδανίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα