Κουτσούμπας: Θα μας βρίσκετε συνεχώς μπροστά σας (VIDEO)

Για μεγάλη πολιτική θρασύτητα από την κυβέρνηση έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την του στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου.

"Χρειάζεται πραγματικά πολιτική αναίδεια, πολιτικός κυνισμός, να βαφτίζεις προνομιούχους όσους δεν ανήκουν ακόμα στην ομάδα ακραίας φτώχειας και να ζητάς νέες θυσίες απ’ τους μισθωτούς και τους αυτοαπασχολούμενους, ενώ την ίδια στιγμή ενισχύεις το μεγάλο κεφάλαιο. Μιλάτε για τη λεγόμενη δίκαιη ανάπτυξη που θα έρθει το επόμενο διάστημα, χαρακτηρίζοντας

μάλιστα τον Αύγουστο και τη λεγόμενη λήξη των μνημονίων ως σημείο φιλολαϊκής στροφής της πολιτικής σας. Όμως κανείς δεν μπορεί να εξαπατά πάρα πολλούς για πολύ καιρό" συνέχισε.

Παράλληλα, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι "σα να μη φτάνουν όλα αυτά, η "δίκαιη ανάπτυξή" σας φέρνει και άλλα, επιπρόσθετα μέτρα, το επόμενο διάστημα. Φέρνετε νέο τσεκούρι στις συντάξεις που θα μειώσει ακόμα περισσότερο το βιοτικό επίπεδο και τελικά την ίδια τη ζωή των συνταξιούχων", ενώ όπως επισήμανε "το επόμενο διάστημα, για να πετύχετε τα πρωτογενή πλεονάσματα που θέλετε, φέρνετε νέα φοροεπιδρομή σε μισθωτούς και συνταξιούχους, μειώνοντας το αφορολόγητο σε κάτω από 6.000 ευρώ ετησίως. Αναφέρεστε στο 50% +1 λες και δεν γνωρίζετε τίποτα για την εργοδοτική τρομοκρατία σε τόπους δουλειάς και το ρόλο του κυβερνητικού και του εργοδοτικού συνδικαλισμού".

"Η πραγματικότητα είναι σκληρή, αδυσώπητη. Και θρυμματίζει οποιαδήποτε προσπάθειά σας να τη συγκαλύψετε", ανέφερε ο ΓΓ του ΚΚΕ, καθώς "όποια πλευρά του σημερινού πολυνομοσχεδίου και αν κοιτάξουμε, θα δούμε τον ίδιο πάντα μοναδικά ωφελημένο και τον ίδιο πάντα μοναδικά χαμένο. Το "μότο" που σας ταιριάζει, δεν είναι το δίκαιο που γίνεται πράξη. Αυτό που έπρεπε να λέγατε, αν σας είχε απομείνει έστω μια μικρή δόση πολιτικής ειλικρίνειας, θα ήταν το: "Ό,τι άδικο για το λαό μας αυτό που μας ζήτησε το μεγάλο κεφάλαιο, γίνεται πράξη". Το κεφάλαιο σας ζήτησε να υπονομεύσετε το δικαίωμα στην απεργία, και το κάνετε πράξη. Οι εκπρόσωποί του σας χειροκροτούν και σας συγχαίρουν".

Επίσης, σημείωσε ότι "το κεφάλαιο στις τράπεζες σας ζήτησε να επιταχύνετε τους πλειστηριασμούς για να βγουν στο σφυρί οι λαϊκές κατοικίες και κυρίως για να εκβιαστούν τα λαϊκά στρώματα να δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν στις τράπεζες, για να μη χάσουν το σπίτι τους. Και το κάνετε πράξη. Φέρνετε μια γενίκευση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και εντάσσετε εκεί και τις άδικες οφειλές των λαϊκών στρωμάτων προς το Δημόσιο, οφειλές που έχουν γεννηθεί από ένα φορολογικό σύστημα που στόχο έχει να "τσακίσει" φορολογικά τα λαϊκά στρώματα, να αφαιμάξει τις λαϊκές οικονομίες, για να τροφοδοτήσει τη δική σας, καπιταλιστική ανάπτυξη".

"Το νομοσχέδιο που φέρνετε έχει ως στόχο να διευκολύνει τις καπιταλιστικές επενδύσεις ως απαιτούμενο για την καπιταλιστική ανάπτυξη της επόμενης περιόδου. Και το κάνει θυσιάζοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων. Απ’ το Κτηματολόγιο και τον Μεταλλευτικό Κώδικα μέχρι τη διαμεσολάβηση και την προσπάθειά σας να καταργήσετε την απεργία, το ταξικό πρόσημο της πολιτικής σας είναι απόλυτα σαφές. Θυσιάζετε κάθε λαϊκό δικαίωμα μπροστά στην κερδοφορία και στην προσέλκυση του μεγάλου κεφαλαίου.

Γι’ αυτό, κ. Τσίπρα, σας λέμε, είστε ο καλύτερος υπηρέτης των μεγάλων ομίλων, των τραπεζών, των εφοπλιστών, του ΣΕΒ, του κεφαλαίου. Η κριτική που σας κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση, πως το νομοσχέδιο που φέρνετε είναι μια τεχνική συγκόλληση άσχετων μεταξύ τους νομοθετημάτων είναι, σε τελευταία ανάλυση, τελείως αποπροσανατολιστική και η ΝΔ σάς βοηθά στην ουσία", πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

"Οι εργαζόμενοι έχουν αρκετή πείρα πια, για να καταλάβουν τι εννοείτε με τη γνωστή κασέτα της δίκαιης ανάπτυξης... Πως η δίκαιη ανάπτυξή σας είναι ανάπτυξη μόνο για πολύ λίγους. Σημαίνει κέρδη για τράπεζες, επενδυτικές ευκαιρίες για βιομηχανίες, νέα φορολογικά προνόμια για εφοπλιστές. Και για να έρθουν όλα αυτά τα κέρδη, για να έρθει η καπιταλιστική ανάπτυξη, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να δουλεύουν με χαμηλούς μισθούς, ο λαός θα πρέπει να πληρώνει αβάσταχτους φόρους, απ’ τη μία, και να δαπανά όλο και μεγαλύτερο τμήμα του εισοδήματός του για Υγεία, για Παιδεία, για ηλεκτρικό ρεύμα και για νερό", τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

"Σας δηλώνουμε ότι δεν θα εγκαταλείψουμε τα κατακτημένα με αίμα δικαιώματα της εργατικής τάξης αμαχητί. Θα μας βρίσκετε συνεχώς μπροστά σας, όση λάσπη κι αν βάλετε στον ανεμιστήρα, όση συκοφαντία κι αν επιστρατεύσετε, όσον αυταρχισμό κι αν διαθέσετε, όσους κονδυλοφόρους κι αν πληρώσετε", είπε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα