Κωστής Χατζηδάκης: Το μόνο που κατάφεραν ήταν να φέρουν ένα τσουβάλι μέτρα

Η συμφωνία στο Εurogroup είναι η πρόταση που απέρριψε η κυβέρνηση στις 22 Μαΐου με κάποιες διακοσμητικές αλλαγές εκτίμησε στα Παραπολιτικά 90,1 ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε ότι παίρνουμε μια δόση 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ η χώρα έως το Μάρτιο του 2017 θα έπρεπε να είχε πάρει 13,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Αναφορικά με το ΔΝΤ

είπε επίσης πως το Διεθνές Νομισματικό ταμείο δεν δίνει πιστοποιητικό βιωσιμότητας του χρέους, λέγοντας ότι το θέμα παραπέμπεται μετά τον Αύγουστο του 2018 οπότε λήγει και το πρόγραμμα, ενώ τόνισε ότι η συσχέτιση της ανάπτυξης είναι με τις ετήσιες πληρωμές και όχι με το θέμα του χρέους καθώς όπως είπε όταν έχεις υψηλότερη ανάπτυξη θα δίνει περισσότερα λεφτά ετησίως στους ξένους.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στις προσδοκίες της κυβέρνησης λέγοντας η κυβέρνηση πέρασε κάτω από τον πήχη που είχε βάλει ενώ δήλωσε πως πέρασε η άποψη της Γερμανίας και του Σόιμπλε με κάποιες διακοσμητικές παρεμβάσεις. Ανέφερε πως έχουμε ένα τέταρτο μνημόνιο με ένα τσουβάλι μέτρα για μισθωτούς και συνταξιούχους και σε ό,τι αφορά το χρέος δεν έχουμε ποσοτική χαλάρωση αλλά ούτε έκθεση βιωσιμότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα