Κώστας Αποστολίδης: Γιατί απείχε δέκα χρόνια από την τηλεόραση;

Συνέντευξη στο περιοδικό “Λοιπόν” και τη Ρενέ Σαραντινού έδωσε ο Κώστας Αποστολίδης, που μίλησε και για τους λόγους που απείχε από την τηλεόραση την τελευταία δεκαετία.

Τι σας έκανε να αποφασίσετε να κάνετε καθημερινό σίριαλ, η προβολή, τα χρήματα…;

Κάποτε στα πρώτα μου βήματα, είχα μπει με ντροπή σε μια παραγωγή μιας πολύ καλής βιντεοταινίας καθώς τότε ήταν η εποχή της βιντεοκασέτας, σε σκηνοθεσία του Μανούσου Μανουσάκη και έπαιζε ο Αλέκος Αλεξανδράκης, τον οποίο ρώτησα: «Γιατί κάνετε βιντεοταινία εσείς που είστε τόσο μεγάλος ηθοποιός, εγώ το κάνω γιατί τώρα

ξεκινάω» και μου απάντησε: «Αυτή είναι η δουλειά μου κι αυτό υπάρχει σήμερα».

Στη δεκαετία που μεσολάβησε δεν σας είχαν γίνει προτάσεις συνεργασίας για την τηλεόραση;

Μου είχαν γίνει κάποιες προτάσεις συνεργασίας, αλλά ήταν μια περίοδος που είχα αφιερώσει στην οικογένεια μου. Ήταν μια δεκαετία που «έτρεχαν» κι άλλα πράγματα στα οποία δεν μπορούσα να ανταποκριθώ χρονικά. Μου πρότειναν δύο σειρές στην Κύπρο, μια συνολική παραγωγή και η άλλη το μεγαλύτερο μέρος της αλλά ήταν απαγορευτικό για μένα, λόγω γενικότερων υποχρεώσεων, της οικογένειας και των υπολοίπων επαγγελματικών δεσμεύσεων δεν ήταν εφικτό. Η παραγωγή αυτή που κάνω τώρα αν και είναι απαιτητική σε ωράρια και διαθεσιμότητες ήταν εντός έδρας. Ο γιος μου είναι 9,5 χρονών, 8 ετών είναι η μεσαία μου κόρη και 6 ετών είναι η μικρή.

Στο θέατρο δεν σας έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

Έγιναν κάποιες δουλειές αποσπασματικά, ουσιαστικά έχω γύρω στα 6 χρόνια να κάνω κάτι. Συζητάω τώρα για τη σεζόν που έρχεται, το χειμώνα. Τη δεκαετία που είχα να κάνω τηλεόραση, ήταν η στιγμή που ξεκινούσε η παρουσία παιδιών στη ζωή μου, οπότε δεν ήθελα τα παιδιά να μεγαλώσουν ερήμην του μπαμπά τους. Μπόρεσα και ήμουν μαζί τους, κοντά τους αρκετά όλα αυτά τα χρόνια.

Συμμετείχατε και εξακολουθείτε να το κάνετε ενεργά μέχρι και σήμερα;

Ναι, συμμετέχω ενεργά στην ανατροφή τους καθημερινά σε όλες τους τις δραστηριότητες.

Σας… έβαλε φρένο στη δουλειά σας αυτό;

Φρένο βάζουν όλοι σε όλα, δεν ξέρω τι σημαίνει καριέρα και επιλογές, τα «όχι» καθορίζουν κυρίως την πορεία, την προσωπική και την επαγγελματική. Είναι στο DNA του ηθοποιού να ψάχνει για δουλειά κάθε 6 μήνες, κι αν έχεις μεγαλώσει έτσι σε βάζει σε μια πιο ώριμη διαδικασία και μέσα από αυτήν μπορείς και κρίνεις διαφορετικά.

Αυτό μπορεί να αποδυναμώσει τον ηθοποιό;

Πολλές φορές γονατίζεις, αλλά το θέμα είναι τι είναι αυτό που ψάχνεις και τι στόχο, έχεις βάλει.

Τι είναι αυτό που εσείς ψάχνεται και ποιος είναι ο στόχος σας;

Ο στόχος μου ήταν ότι ήθελα να κάνω μια οικογένεια και να είμαι κοντά της, πράγμα πολύ δύσκολο γι’ αυτή τη δουλειά. Πολλά «όχι» μου έχουν να κάνουν με την οικογένεια. Αρνήθηκα πράγματα για χάρη του μεγαλώματος των παιδιών μου.

Κάνατε δεύτερη σκέψη τώρα, μετανιώσατε για κάτι που αρνηθήκατε;

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πράγματα για τα οποία έχω μετανιώσει, για τις επιλογές μου. Μ’ έχουν διαμορφώσει και μ’ έχουν βάλει σε μια άλλη ρότα κάποιες περιόδους.

Keywords
Τυχαία Θέματα