Καταλανοί αστυνομικοί ξεσπούν σε κλάματα ενώ προστατεύουν διαδηλωτές (VIDEO)

Με πρωτοφανείς επιθέσεις των Ισπανών αστυνομικών σε εκλογικά τμήματα σημαδεύτηκε χθες το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας. Τουλάχιστον 844 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις

Με γκλομπ και πλαστικές σφαίρες, οι Ισπανοί αστυνομικοί - ακολουθώντας τις οδηγίες της Μαδρίτης - «χτυπούσαν» τις ουρές των Καταλανών που πήγαιναν στις κάλπες να ψηφίσουν. Τα πολυάριθμα βίντεο της ωμής βίας που

κάνουν από το πρωί τον γύρο του διαδικτύου συγκλονίζουν και έχουν προκαλέσει ήδη κατακραυγή από τη διεθνή κοινότητα.

Από την άλλη πλευρά η καταλανική αστυνομία που, παρά το γεγονός ότι είχε λάβει τις ίδιες εντολές από την ισπανική κυβέρνηση, επέλεξε όχι μόνο να μην χρησιμοποιήσει βία, αλλά και να προστατέψει τους πολίτες που στη συντριπτική τους πλειοψηφία διαδήλωναν ειρηνικά.

Στην μικρή πόλη Βιέλια κοντά στα γαλλικά σύνορα, η κάμερα ενός αυτόπτη μάρτυρα σε μια διαδήλωση κατέγραψε μια άκρως συγκινητική στιγμή: Δύο Καταλανούς αστυνομικούς να ξεσπούν σε κλάματα ακούγοντας τα συνθήματα των διαδηλωτών που προστάτευαν, παρακούοντας τις εντολές για βίαιη καταστολή.

Οι δύο άνδρες των Mossos d'Esquadra ξεσπούν σε λυγμούς ακούγοντας τους συμπατριώτες τους, αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν πράγματα πιο σημαντικά από την τυφλή υπακοή σε εντολές.

Πληροφορίες: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα