Κ. Πιτιλάκης: Δεν έγιναν εντυπωσιακά βήματα μετά το σεισμό του 1978 στη Θεσσαλονίκη

Την άποψη ότι τα βήματα μετά τον σεισμό του 1978 που σημάδεψε τη Θεσσαλονίκη δεν είναι ήταν και τόσο εντυπωσιακά, εξέφρασε σήμερα ο Κυριαζής Πιτιλάκης, καθηγητής και πρόεδρος του 16ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Σεισμικής μηχανικής, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στο κτίριο Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, για το Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 18-21 Ιουνίου

2018.

Ο κ. Πιτιλάκης απηύθυνε κάλεσμα προς τους φορείς της πόλης να συμμετέχουν ενεργά στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί σαράντα χρόνια από τον σεισμό του 1978.

Όπως είπε η οργάνωση του συνεδρίου, το οποίο διεξάγεται κάθε 4 χρόνια και είναι από τα μεγαλύτερα και αφορά χώρες με έντονη σεισμικότητα, θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τον καθηγητή στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ, το 1978 ο σεισμός βρήκε εντελώς απροετοίμαστη την πόλη, ωστόσο στα πανεπιστήμια άνθισαν πολλά διδακτορικά γύρω από τους σεισμούς.

Ελλάδα στη σεισμική μηχανική είναι μια από τις καλύτερες στον κόσμο και 4-5 στην Ευρώπη. Υπήρχε λοιπόν το κύρος να αναλάβει η πόλη το συνέδριο", τόνισε ο πρόεδρος του 16ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Σεισμικής μηχανικής.

Το συνέδριο το οποίο ξεκίνησε μετά το σεισμό στα Σκόπια, γίνεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη. Θα συμμετέχουν 1000 σύνεδροι από 53 χώρες ενώ θα γίνουν 800 εργασίες.

Ο κ. Πιτιλάκης τόνισε πως τόσο ο δήμος όσο και το Τεχνικό Επιμελητήριο δεν συνέβαλε στο εγχείρημα, αναρωτώμενος το γιατί.

Τέλος ο Κυριαζής Πιτιλάκης απηύθυνε κάλεσμα σε χορηγούς και εκθέτες να στηρίξουν την προσπάθεια για το 16ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Σεισμικής Μηχανικής, το οποίο θα γίνει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα