Ημερίδα της Β΄ Νεογνολογική Κλινική του ΑΠΘ στο νοσοκομείο "Παπαγεωργίου"

Hμερίδα θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», στη Θεσσαλονίκη, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Greek Diaspora Fellowship Program» (GDFP), που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη από τις 11:00 έως τις 14:00.

Το πρόγραμμα «Greek Diaspora Fellowship Program» δίνει τη δυνατότητα στα ελληνικά πανεπιστήμια να φιλοξενήσουν Έλληνες επιστήμονες ακαδημαϊκούς που εργάζονται στις ΗΠΑ και τον Καναδά, με στόχο τις ερευνητικές συνεργασίες, την από κοινού ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τη διδασκαλία και την καθοδήγηση φοιτητών.

Η Β΄ Νεογνολογική Κλινική του ΑΠΘ φιλοξενεί, στο πλαίσιο το «Greek Diaspora Fellowship Program», την Αν. Καθηγήτρια από το Harvard Medical School Ελένη Χρήστου. Στο πλαίσιο της ημερίδας, η κ. Χρήστου θα δώσει διάλεξη, με τίτλο «Η οξέωση τροποποιεί την πνευμονική φλεγμονή και περιορίζει την πειραματική πνευμονική υπέρταση- Acidosis modulates Pulmonary Inflammation and Ameliorates Experimental Pulmonary Hypertension».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

11:00-12:00 Διάλεξη
Προεδρείο: Β Σούμπαση-Γρίβα, Β. Δρόσου -Αγακίδου
Helen Christou
«Acidosis Modulates Pulmonary Inflammation and Ameliorates Experimental Pulmonary Hypertension -Η οξέωση τροποποιεί την πνευμονική φλεγμονή και περιορίζει την πειραματική πνευμονική υπέρταση»

12:000-12:30 Διάλειμμα-καφές

12:30- 14:30 Στρογγυλό τραπέζι
Προεδρείο: Β Σούμπαση-Γρίβα, Β. Δρόσου -Αγακίδου
Μη επεμβατική αναπνευστική υποστήριξη στα πρόωρα νεογνά
Κοσμάς Σαραφίδης Aν. Καθηγητής Νεογνολογίας του ΑΠΘ:
Επιφανειοδραστικός παράγοντας, νεότερες εξελίξεις και προοπτικές

13:30- 14:00
Χρήστος Τσακαλίδης Aν. Καθηγητής Νεογνολογίας του ΑΠΘ: Παρουσίαση Περιστατικών με σοβαρά Αναπνευστικά Προβλήματα

Συζήτηση

Keywords
Τυχαία Θέματα