Η βόλτα του Σταύρου Θεοδωράκη στον Εύοσμο

Στον Εύοσμο βρέθηκε σήμερα στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο κ. Θεοδωράκης πέρασε περίπου δύο ώρες στην κεντρική πλατεία της περιοχής και συνομίλησε με αρκετούς πολίτες σε καφετέριες και στο δρόμο.

Μάλιστα έκανε μία ανάρτηση και στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, από την εμπειρία του στην περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά

η ανάρτηση:

"Τον Εύοσμο παλιά τον έλεγαν Αλωνότοπο, γιατί είχε πολλά αλώνια. Και το ’22 ήρθαν οι Έλληνες της Μικρασίας και του Πόντου - όσοι γλύτωσαν - να ξεκινήσουν μια νέα ζωή πλάι στους 217 Έλληνες χωρικούς του Αλωνότοπου. Έτσι μεγάλωσε ο Εύοσμος και σήμερα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Θεσσαλονίκης.

Και το πρωί της 26η Οκτωβρίου - ημέρα διπλής γιορτής, από τη μια ο πολιούχος Άγιος Δημήτριος και από την άλλη η απελευθέρωση της πόλης στον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο – βρέθηκα στην κεντρική πλατεία του Ευόσμου. Μόλις άδειασε ο ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου δόθηκε το σύνθημα για την κατάληψη της πλατείας. Ζευγαράκια, οικογένειες, γυναικοπαρέες, αντροπαρέες. Και παντού παιδιά! Ο Εύοσμος είναι ένας από τους πιο νεανικούς δήμους της χώρας, μέσος όρος ηλικίας τα 35 χρόνια. Μεγάλη ανεργία αλλά και ελπίδα ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πέρασα δύο γεμάτες ώρες στην πλατεία, από καφέ σε καφέ. Υπήρχαν στιγμές που με βομβάρδιζαν με ερωτήσεις και άλλες που με άκουγαν με προσοχή. Χωρίσαμε με χαμόγελα. Στο δρόμο για το αεροδρόμιο και την Αθήνα σκέφθηκα ότι δικαίως η πόλη φέρει αυτό το όνομά. Ήταν ένα από τα λίγα «υπάρχοντα» που κουβάλησαν οι ξεριζωμένοι. Έτσι έλεγαν το προάστιο τους την Σμύρνη. Κουκλουτζά, δηλαδή «εύοσμον άνθος»".

Keywords
Τυχαία Θέματα