Η Θεσσαλονίκη "Voltαρει" την Κυριακή στη Νέα Παραλία!

Με ηλεκτρικά ποδήλατα, ηλιακά σκάφη και ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα έχουν την ευκαιρία να "Voltάρουν" οι Θεσσαλονικείς την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 7.30 το απόγευμα.

Πρόκειται για την διαδραστική εκδήλωση με τίτλο «Volτάρω», την οποία διοργανώνει η αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που έχει

ως στόχο να προωθήσει την ιδέα της ηλεκτροκίνησης και να ενημερώσει τους πολίτες γύρω από τα ηλεκτρικά μέσα μεταφοράς.

"Το κόστος της κίνησης και συντήρησης των ηλεκτρικών μέσων είναι σταθερό και είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Το 70% της ατμοσφαιρικής ρύπανσης οφείλεται στους ρύπους αμαξιών των αυτοκινήτων" ανέφερε αρχικά ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας άφησε αιχμές προς την κυβέρνηση αναφορικά με την έλλειψη νομοθετικού καθεστώτος και κινήτρων, τα οποία θα ωθούσαν τους πολίτες στην ηλεκτροκίνηση, ενώ αποκάλυψε πως η ΠΚΜ κινείται προς την αντικατάσταση των 50 υπηρεσιακών οχημάτων της με ηλεκτρικά.

"Σήμερα δυστυχώς δεν υπάρχει καμία ολοκληρωμένη πολιτική στο συγκεκριμένο ζήτημα, ούτε τιμολογιακή πολιτική, εντούτοις υπάρχουν τεράστια νομοθετικά κενά. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε και να συντονίσουμε ευρύ διάλογο με όλους τους φορείς για να διαμορφώσουμε ένα σχέδιο αστικής βιωσιμότητας. Αναζητούμε πόρους από άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα και από την ΕΤΕ για την στήριξη της ηλεκτροκίνηση” τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κωνσταντίνος Γιουτίκας ανέφερε πως στην εκδήλωση θα «σαλπάρουν» τα πρώτα ηλιακά σκάφη στην Ελλάδα, τα οποία έχουν προμηθευτεί οι δήμοι Πρεσπών και Καστοριάς και παραμένουν σε αχρησία εξαιτίας της έλλειψης άδειας πλωτού σκάφους.

”Δεν θέλουμε να παρουσιάσουμε την τεχνολογική πρόοδο των μέσων μεταφοράς, αλλά να κινητοποιήσουμε τους πολίτες” υπογράμμισε ο κ. Γιουτίκας, προσθέτοντας ότι η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει τον επόμενο καιρό τους πρώτους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οργανώνει ένα καλαίσθητο, πολύχρωμο δρώμενο, με αφετηρία τις «Ομπρέλες» του Γ. Ζογγολόπουλου και κατάληξη στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να «εξερευνήσουν» τα οχήματα με τη βοήθεια ειδικών στην ηλεκτροκίνηση, που θα εξηγούν τη λειτουργία τους και θα απαντούν στις ερωτήσεις τους, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ένα διαδραστικό παιχνίδι ερωτήσεων, καθώς και σε κλήρωση με ενδιαφέροντα δώρα στο τέλος της εκδήλωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα