Η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας ζητά τροποποιήσεις της ΚΥΑ για τη μεταφορά των μαθητών

Να γίνουν άμεσα τροποποιήσεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για τη μεταφορά των μαθητών, προκειμένου να ρυθμίζονται ζητήματα για τα οποία δεν λαμβάνεται μέριμνα από την υπάρχουσα ΚΥΑ, ζητά από το υπουργείο Εσωτερικών η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Το θέμα έθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Φάνης Παπάς, κατά την επίσκεψή του χθες στο υπουργείο, όπου βρίσκεται σήμερα και ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, εκπροσωπώντας την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

(ΠΕΔ-ΚΜ), για τον ίδιο λόγο.

«Η ΚΥΑ προβλέπει την μετάβαση των παιδιών στο σχολείο με τα πόδια όταν υπάρχει ενδεδειγμένη πεζή διαδρομή και τη μεταφορά τους υπό προϋποθέσεις που αφορούν τις χιλιομετρικές αποστάσεις ανάμεσα στο σπίτι και το σχολείο. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις για τις οποίες η ΚΥΑ δεν προβλέπει τι πρέπει να γίνει, περιπτώσεις στις οποίες ένα παιδί θα πρέπει να περάσει μια μεγάλη εθνική ή επαρχιακή οδό και δεν υπάρχει διάβαση. Εκεί θα πρέπει τα παιδιά να δικαιούνται μεταφοράς» τονίζει στο ο κ. Παπάς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα, αναφέρει ότι θα πρέπει να υπάρξουν και άλλες τροποποιήσεις της ΚΥΑ προκειμένου να ρυθμίζονται οι διαδικασίες μεταφοράς μαθητών όταν υπάρχουν νέα δρομολόγια που προκύπτουν από νέες εγγραφές παιδιών ή όταν δεν υπάρχει ανάδοχος σε κάποια άλλα δρομολόγια.

«Δεν έχει προβλεφθεί κάποια γρήγορη διαδικασία διαπραγματεύσεων, εκτός της ηλεκτρονικής διαδικασίας και μέχρι να γίνουν τα απαραίτητα έχει χαθεί ήδη το πρώτο τρίμηνο», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ δηλώνει προβληματισμένος και για την παράταση των περσινών συμβάσεων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του νέου διαγωνισμού. «Εκτιμώ ότι θα υπάρχουν πάλι προβλήματα στις 31 Δεκεμβρίου. Θα έπρεπε η παράταση να δοθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς» συμπληρώνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα