Η ώρα της κρίσης για ΠΑΟΚ- ΑΕΚ: Απολογούνται για τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό

Έπειτα από αναβολή μιας εβδομάδας λόγω της απεργίας των δικηγόρων, η απολογία ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για τα εκτεταμένα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο Πανθεσσαλικό, θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα (16:00), ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ.

Οι

δύο ομάδες κατηγορούνται για εκτεταμένα επεισόδια στις κερκίδες αλλά και στον γενικότερο χώρο του Πανθεσσαλικού πριν την έναρξη του αγώνα, κάτι που επιφέρει ποινή 1 ή 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο πάνω από 100.000 ευρώ. Βέβαια, το κακό για τους "ασπρόμαυρους" και τους "κιτρινόμαυρους" είναι το γεγονός πως είναι υπότροποι από πέρυσι.

Ο μεν ΠΑΟΚ για τον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα και η ΑΕΚ για τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Επομένως, σε αυτή την περίπτωση, δεν αποκλείεται να τιμωρηθούν με τρεις ακόμη αγώνες κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση τριών βαθμών.

Όπως αναφέρει το Sport24, για τον ΠΑΟΚ βέβαια η ποινή θα μπορούσε να είναι πιο βαριά, διότι κατηγορείται και για εκτεταμένα επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου, κάτι που σημαίνει 2 ή 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση τριών βαθμών.

Στον "Δικέφαλο του Βορρά" εκτιμούν ότι με βάση την έκθεση της αστυνομίας, το ότι τα επεισόδια έγιναν πριν φτάσουν οι αποστολές στο γήπεδο και με κάποια άλλα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους, ίσως να αποφύγουν την αφαίρεση βαθμών και ότι θα δικαιωθούν στην πειθαρχική επιτροπή. Πράγματι, η έκθεση της αστυνομίας δεν αναφέρει επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου μετά την έναρξη του αγώνα και αυτό αποτελεί ισχυρό ατού για τον ΠΑΟΚ.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση παρέμβαση θα κάνει και ο Παναθηναϊκός, έχοντας έννομο συμφέρον από πιθανή τιμωρία του ΠΑΟΚ στα playoffs. Η "πράσινη" ΠΑΕ επιδιώκει αφαίρεση βαθμών των "ασπρόμαυρων" και γι' αυτό θα προσκομίσει όσα στοιχεία έχει για τον τελικό του Κυπέλλου και παραστεί ως πολιτική αγωγή εναντίον του. Η κόντρα των δυο πλευρών μαίνεται για τα καλά.

Keywords
Τυχαία Θέματα