Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής για τα πύρινα μέτωπα στη χώρα (VIDEO)

Για την κατάσταση που επικρατεί στα πύρινα μέτωπα που κατακαίνε τις τελευταίες ημέρες τη χώρα, ενημέρωσε η Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Σταυρούλα Μαλλίρη.

«Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ως κύρια προτεραιότητα την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, και εν συνεχεία τον περιορισμό των ενεργών μετώπων και την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Μαλλίρη.

Όσον αφορά στη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην ανατολική Αττική την Κυριακή, τόνισε ότι οι δυνάμεις κατάσβεσης επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στην αναχαίτιση και τον περιορισμό

του κυρίου μετώπου, μεταξύ Καλάμου και Μικροχωρίου.

Στο συμβάν επιχειρούν 180 πυροσβέστες με 72 οχήματα και 58 άτομα πεζοπόρο. Επιπλέον, την επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν 20 εθελοντικά οχήματα, 40 υδροφόρες των ΟΤΑ, ΕΥΔΑΠ και της Περιφέρειας Αττικής, 11 μηχανήματα έργου, και από τις ένοπλες δυνάμεις 100 άνδρες έμψυχο δυναμικό και 4 μηχανήματα έργου. Τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν από αέρος διαδοχικά 3 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα.

Για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα στην περιοχή Κρυονέρι Ηλείας, επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 27 άτομα πεζοπόρο και 2 υδροφόρα οχήματα ΟΤΑ, ενώ από αέρος επιχειρούν 1 αεροσκάφος και 2 ελικόπτερα.

Στο νησί της Ζακύνθου έχουν εκδηλωθεί το τελευταίο πενθήμερο 20 δασικές πυρκαγιές. Κυριότερες είναι αυτές στο Καταστάρι, Κοιλιωμένο και Παλαιό Χωριό. Στην κατάσβεση τους λαμβάνουν μέρος 134 πυροσβέστες με 37 οχήματα, 30 άτομα πεζοπόρο και 7 υδροφόρες ΟΤΑ. Οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται από αέρος με 1 ελικόπτερο.

«Προανάκριση για τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών αυτών διενεργούν ανακριτικοί υπάλληλοι της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού, των διοικήσεων πυροσβεστικών υπηρεσιών, καθώς και κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ.», ανέφερε η κ. Μαλλίρη, ενώ απηύθηνε έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Δείτε το βίντεο του enikos.gr:

Keywords
Τυχαία Θέματα