Γρήγορες αποφάσεις για το "Μακεδονία" ζήτησε από τον Τσίπρα ο Τζιτζικώστας - "Προχωράει" η ένταξη της Αμφίπολης στο ΕΣΠΑ

Με τις εργασίες στο αεροδρόμιο "Μακεδονίας" και την Αμφίπολη να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της συζήτησης, συναντήθηκαν σήμερα στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

"Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό για την πετυχημένη πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ μέχρι στιγμής, αλλά και

για το ότι βραβευτήκαμε πολύ πρόσφατα από την Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως επιχειρηματική Περιφέρεια της Ευρώπης", τόνισε μετά τη συνάντηση ο κ. Τζιτζικώστας.

Αναφορικά με το θέμα του αεροδρομίου "Μακεδονία" ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε από τον πρωθυπουργό να παρθούν γρήγορα αποφάσεις και σε καμία περίπτωση να μην μειωθεί κατά 70% η δυνατότητα εξυπηρέτησης του αεροδρομίου, θέση η οποία βρήκε σύμφωνο και τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έθεσε ακόμα και το ζήτημα της Αμφίπολης.

"Σύμφωνα με σημερινή σύσκεψη, τέλη Οκτωβρίου το υπουργείο Πολιτισμού θα φέρει στην Αμφίπολη ένα νέο τεχνικό δελτίο, άρτιο και ολοκληρωμένο προκειμένου να ενταχθεί το έργο ύψους 1,5 εκατ στο ΕΣΠΑ" τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος κάλεσε τον πρωθυπουργό στην επόμενη επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη να επισκεφθούν μαζί την Αμφίπολη.

Κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών συζητήθηκε επίσης το θέμα της ένταξης των νέων αγροτών στο πρόγραμμα. Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης, για την Κεντρική Μακεδονία έχουν ενταχθεί ήδη 2000 νέοι αγρότες, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να ενταχθούν ακόμη 1100 επιλαχόντες.

Τέλος, ο κ. Τζιτζικώστας πρότεινε στον κ. Τσίπρα να γίνει ένας φορέας διαχείρισης του Θερμαϊκού, ζήτησε επιπλέον χρηματοδότηση για τη σχολική στέγη, για την οποία έχουν ήδη διατεθεί 15 εκατ. ευρώ και άλλα 13 θα μπουν τον επόμενο καιρό, ενώ έθεσε το αίτημα για να δοθούν φορολογικά κίνητρα για τις νέες και καινοτόμες επιχειρήσεις της πόλης (flat tax rate).

Keywords
Τυχαία Θέματα