Γιατί είναι σημαντικό να φοράτε τα κατάλληλα εσώρουχα στην εγκυμοσύνη

Οι εποχές που οι έγκυες φορούσαν «τσουβάλια» ως ρούχα – ευτυχώς – έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Το γεγονός ότι είσαι έγκυος, δε σημαίνει ότι δε μπορείς να είσαι και κομψή.

Ωστόσο, αυτό που δεν αλλάζει, είναι ότι πρέπει πάνω απ’ όλα να είσαι άνετη! Που σημαίνει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, θα πρέπει να αφήσεις στην άκρη την κομψότητα και να επιλέξεις την άνεση. Και αυτό ισχύει, κυρίως, για τα εσώρουχα, που όσο περίεργο και αν σου ακούγεται, η σωστή επιλογή τους στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι μεγάλη υπόθεση. Και σημαντική.

Επειδή το σώμα αλλάζει, θα πρέπει να έχετε κατά νου, ότι πρέπει να επιλέγετε εσώρουχα, που θα σας κάνουν να νιώθετε άνετα και όχι να ασφυκτιείτε. Επίσης, να είναι εσώρουχα που θα επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει και να μην… ασφυκτιεί και εκείνο.

Ειδικά, η επιλογή του σουτιέν είναι πολύ σημαντική. Το στήθος μεγαλώνει, όχι μόνο στους μαστούς, αλλά και στην περιφέρεια του θώρακα. Και η σωστή επιλογή εξασφαλίζει την αποφυγή τραυματισμού των γαλακτοφόρων αδένων, την πτώση του και τη δημιουργία ραγάδων. Μάλιστα, για να μην αγοράζετε όταν γεννήσετε σουτιέν θηλασμού, μπορείτε να τα αγοράσετε από πριν και να τα φοράτε. Και μην ανησυχείτε. Και τα σουτιέν θηλασμού μπορούν και είναι, εξίσου, κομψά. Εξάλλου, η μόδα έχει προχωρήσει και στα ρούχα εγκυμοσύνης. Επίσης, να αποφεύγετε τα σουτιέν με μπανέλες και ενίσχυση, διότι περιορίζουν την ανάπτυξη των ιστών του μαστού. Σε περίπτωση, που έχετε πληθωρικό στήθος, προτιμήστε τα σουτιέν με φαρδιές τιράντες ώστε να συγκρατούν το βάρος του. Πάντως, ιδανική επιλογή για την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι και τα αθλητικά σουτιέν.

Τέλος, τα σλιπάκια πρέπει να είναι βαμβακερά. Οποιοδήποτε άλλο ύφασμα, λόγω της υγρασίας, μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες, για ανάπτυξη μυκητών στην ευαίσθητη περιοχή.

Πηγή: mothersblog.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα