Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα: Σας ευχαριστώ που δείξατε το ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης

«Σήμερα η Γερμανία μπορεί και πρέπει να γίνει μια από τις κινητήριες δυνάμεις που θα δουλέψουν για την ειρήνη, την ευημερία και τη σταθερότητα στην ευρωπαϊκή ήπειρο» διαμήνυσε ο νέος Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα Γενς Πλέτνερ.

Κατά τη δεξίωση στη γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα, για την 27η επέτειο από την επανένωση της Γερμανίας, ο κ. Πλέτνερ αναφέρθηκε στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Γερμανία στην Ευρώπη, τονίζοντας:

«Επειδή έχουμε μάθει τα μαθήματα της Ιστορίας μας, ο στόχος μας δεν μπορεί να είναι μια γερμανική Ευρώπη, αλλά μια ευρωπαϊκή Γερμανία».

Ο κ.Πλέτνερ σημείωσε πως χτίζοντας μια ισχυρή ΕΕ, είναι η καλύτερη απάντηση στην τραγωδία του μίσους του 20ου αιώνα. «Μία Ευρώπη ανταποκρινόμενη στις φιλοδοξίες, στις ελπίδες και στους φόβους των πολιτών της. Μία ισχυρή Ευρώπη που υπερασπίζεται τον δικό μας τρόπο ζωής σε ένα παγκοσμιοποιημένο κόσμο. Μία Ευρώπη που οι νέοι θα βλέπουν ένα καλό μέλλον και οι γηραιότεροι ένα ασφαλές σπίτι» προσέθεσε.

Καλωσορίζοντας στα Ελληνικά τους καλεσμένους, εκπροσώπους της πολιτικής, πνευματικής και επιχειρηματικής ζωής του τόπου, αλλά και δεκάδες διπλωματικές αντιπροσωπείες στην Ελλάδα, ο κ. Πλέτνερ επισήμανε πως είναι η πρώτη φορά που γιορτάζει αυτήν την ημέρα στην Ελλάδα και συμπλήρωσε πως από την πρώτη ημέρα αισθάνθηκε την ελληνική φιλοξενία και τη βαθιά φιλία μεταξύ των Ελλήνων και Γερμανών, χαρακτηρίζοντας την πολύτιμο δώρο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Πλέτνερ στην κοινωνία των πολιτών στην Ελλάδα που έδωσε, όπως είπε, καταφύγιο, εκπαίδευση, ιατρική βοήθεια και ανθρωπιά στους πρόσφυγες. «Είμαι αυτόπτης μάρτυρας της τεράστιας δουλειάς, των δυσκολιών και σας ευχαριστώ που δείξατε το ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, απευθυνόμενος σε αντιπροσωπεία του Πυροσβεστικού Σώματος, που έδωσε το «παρών» στον εορτασμό, ευχαρίστησε τους πυροσβέστες που εργάστηκαν μερόνυχτα αυτό το καλοκαίρι για την προστασία της ζωής, των σπιτιών και των πανέμορφων δασών αυτής της χώρας. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μεγάλο μπράβο στους Έλληνες πυροσβέστες» είπε χαρακτηριστικά στην ελληνική γλώσσα.

Επίσης, έκανε ειδική μνεία στις προτάσεις του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για το μέλλον της ΕΕ, χαρακτηρίζοντας τις προτάσεις του ως ένα «φιλόδοξο πακέτο ιδεών», για το πώς θα ενδυναμώσουν οι Ευρωπαίοι την ΕΕ. Υπό αυτό το πρίσμα, εξέπεμψε το μήνυμα ότι η Γερμανία προσβλέπει να δουλέψει εκ τους σύνεγγυς με όλους όσοι τοποθετούν τις ελπίδες τους για ένα καλύτερο μέλλον σε μια ισχυρότερη Ευρώπη, και εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι Αθήνα και Βερολίνο θα δουλέψουν δίπλα δίπλα σε αυτό και για πάντα.

Αναφερόμενος στους εορτασμούς για την πτώσης του τείχους του Βερολίνου, την ενοποίηση της Γερμανίας και την πτώση του σιδηρού παραπετάσματος στην Ευρώπη και την ενοποίηση της Ευρώπης, τόνισε ότι «για τους Γερμανούς είναι μια ημέρα βαθιάς ευγνωμοσύνης προς όλους όσοι στάθηκαν στο πλευρό μας στους κρίσιμους μήνες που οδήγησαν στην ενοποίηση». Σε αυτό το πλαίσιο, επισήμανε πως η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που στήριξαν μια ενοποιημένη Γερμανία.

Ο νέος Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα Γενς Πλέτνερ μαζί με τη σύζυγό του υποδέχονταν από νωρίς το απόγευμα στον κήπο της πρεσβευτικής κατοικίας στο Χαλάνδρι, τους καλεσμένους τους προκειμένου να γιορτάσουν την ιστορική αυτήν ημέρα της Γερμανίας.

Στην πρεσβευτική κατοικία παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος , ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης, ο υφυπουργός Οικονομίας Στ.Πιτσιόρλας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κώστας Χατζηδάκης, οι βουλευτές της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, και Γ. Στύλιος, δεκάδες πρέσβεις, ο Μανώλης Γλέζος, εκπρόσωποι από τον επιχειρηματικό κόσμο, πρώην υπουργοί και αντιπροσωπεία 20 ατόμων από διάφορες υπηρεσίες της Πυροσβεστικής Αττικής και από την ΕΜΑΚ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γερμανός, Αθήνα, Σας, Ευρώπης,germanos, athina, sas, evropis