Γεννηματά: Ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά πια τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής κατά την τοποθέτηση της στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

«Η κυβέρνηση υποχώρησε σε όλα απέναντι στην Τρόικα, πέρασε τη θηλειά στο λαιμό του λαού. Και είναι βέβαιο ότι ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά πια τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ.

Το σύνθημα γίνεται σήμερα και ΣΥΡΙΖΑ και Δεξιά. Αυτοί που κρυφογελούν σήμερα με τα μέτρα που παίρνετε, είναι οι εκφραστές της συντηρητικής παράταξης στην Ελλάδα, που βλέπουν να υλοποιείται πλήρως η πολιτικής τους, χωρίς καν να «βρέξουν τα πόδια τους»,τόνισε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε:

«Διευκολύνετε τους πλειστηριασμούς με το πάτημα ενός κουμπιού και προβάλλει η αληθινή ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ μια ευκαιριακή, συγκυριακή πολιτική συμμαχία. Είναι πια απροστάτευτη η πρώτη κατοικία των μεσαίων και των μικρών δανειοληπτών, κάτι που για μας είναι αδιαπραγμάτευτο. Γι’ αυτό οι κοινοβουλευτικές ομάδες ΔΗΣΥ και Ποταμιού καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση».

«Απόψε βιώνουμε ολοκλήρωση της τριλογίας της εξαπάτησης με πρωταγωνιστή τον ΣΥΡΙΖΑ και συμπρωταγωνιστές τους πρόθυμους ΑΝΕΛ. Μιλάτε για καθαρή έξοδο, ενώ έχουμε είσοδο στο τέταρτο άτυπο μνημόνιο π ου ο κ. Τσίπρας έχει ήδη συμφωνήσει και νομοθετήσει. Αποκαλύπτεται επιτέλους το αναπτυξιακό σας σχέδιο! Πρωτότυπο και με ταξικό πρόσημο! Γι’ αυτό και σας πήρε τόσο χρόνο για να μας το παρουσιάσετε».

«Η Ελλάδα έχει πραγματικά προοπτική, αλλά χρειάζεται μια άλλη αξιόπιστη προοδευτική πολιτική, στην οποία εμείς μένουμε σταθερά προσηλωμένοι», δήλωσε η επικεφαλή της ΔΗΣΥ.

Αναφερόμενη στα καζίνο αλλά και επιδόματα η Φώφη Γεννηματά ανέφερε:

«Περίπου 67.000 οικογένειες θα δουν το επίδομά τους να μειώνεται. Η στάση σας δείχνει ότι δεν σας ενδιαφέρει το δημογραφικό.

Μειώνετε τον φόρο στους ιδιοκτήτες του τζόγου. Δεν ενισχύετε υπάρχουσες ελεγκτικές αρχές δημιουργείτε νέα για να είναι υπό τον απόλυτο έλεγχο του υπουργού και να γίνουν προσλήψεις».

Τέλος η κ. Γεννηματά τόνισε ότι η παράταξη της θα τοποθετηθεί όταν η κυβέρνηση καταθέσει επίσημα το προϊόν της διαπραγμάτευσης στο τραπέζι.

"Δεν θα γίνουμε μέρος της παράστασης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ", είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα