Γεννηματά από Θεσσαλονίκη: Να τελειώνουμε με την κυβέρνηση της εξαπάτησης

Δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε από τη Θεσσαλονίκη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατίας Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Σε ομιλία της στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας / Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας

η κα. Γεννηματά τόνισε πως «πρέπει να τελειώνουμε με την κυβέρνηση της εξαπάτησης».

«Δεν θα επιτρέψουμε την fake Αρίστερα του κ. Τσίπρα και την ψεύτικη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός, ούτε της ΝΔ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε χαράξει αυτοδύναμη στρατηγική. Το κίνημά μας γεννήθηκε για να υπηρετεί την πατρίδα και τον λαό, όπως είπε και ο Ανδρέας Παπανδρέου» τόνισε η υποψήφια για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Κατά την ομιλία της η Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για προσθήκη νέων δραστήριων προσώπων και όχι νέων ατόμων με γερασμένη πολιτική. Τότε από το κοινό ακούστηκε: «Όπως ο Τσίπρας» με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να απαντά χαμογελώντας: «Είναι ξεκάθαρο παράδειγμα».

Η ίδια υποστήριξε ότι η «οικονομία έχασε 86 δις. Ο κόσμος έδωσε 15 δις και η δημόσια περιουσία δόθηκε για 99 χρόνια. Είναι φανερό ότι έρχονται νέα μέτρα 1,8 δις, μέσω της κατάργησης των κοινωνικών επιδομάτων, του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης και της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν είναι τίποτα άλλο από εθνικολαϊκιστικό κίνημα , που θέλει να παραμείνει στην εξουσία με κάθε κόστος».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε κάλεσμα σε όσους απομακρύνθηκαν τα τελευταία χρόνια από την παράταξη.

«Ανοίγουμε μια αγκαλιά σε όλους όσους έφυγαν, εκτός από αυτούς που βρήκαν θέση στον ΣΥΡΙΖΑ» εξήγησε.

Για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς: «Ζήτησα από όλους να συμφωνήσουμε στη βάση ενός προγράμματος για να προχωρήσουμε. Έχει επιτευχθεί ο στόχος της ενότητας και της διεύρυνσης. Χρειαζόμαστε ένα εθνικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας. Χρειάζεται παραγωγή νέου πλούτου και η σωστή αναδιανομή του. Να αλλάξει ο στόχος πρωτογενή πλεονάσματα. Να κατέβει τουλάχιστον στο 2% και όχι 3,5% και να σταματήσει τo brain drain».

Αναφορικά με τα εργασιακά η επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ. ανέφερε: «Κυριαρχεί η ασυδοσία και ο εργασιακός μεσαίωνας και ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζει, όταν το 61% των νέων θέσεων εργασίας είναι μερικής απασχόλησης και συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Στόχος μας είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας με εθνική γενική συλλογική σύμβαση. Είναι ο μόνος δρόμος για αξιοπρεπείς μισθούς στον δημόσιο τομέα. Προτάσεις από Τρόικα για υποχρεωτικές απολύσεις στον δημόσιο τομέα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Είμαστε ανοιχτοί σε επενδύσεις, αλλά με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα και την αξιοποίηση και όχι εκποίηση του δημόσιου πλούτου» και πρόσθεσε:

«Για τους νέους ανθρώπους δεσμευτήκαμε να μειωθεί η εισφορά αλληλεγγύης 30%. Προτείνουμε πολλαπλασιασμό των κονδυλίων για έρευνα, απαλλαγή για τρία χρόνια από τις ασφαλιστικές εισφορές και για κάθε νέο ζευγάρι αγροτών να πληρώνει ο ένας εισφορές» κατέληξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Το παρών στην ομιλία έδωσαν ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Πάρις Μπίλλιας, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Αρβανιτίδης, ο πρόεδρος του ΕΚΤ, Παναγιώτης Τσαραμπουλιδης, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος και τοπικά κομματικά στελέχη.

Στις 18:00 η κα. Γεννηματά θα έχει συνάντηση με τοπικά στελέχη στην Καλαμαριά (café Fregio, Ν. Πλαστήρα 59, πεζόδρομος Καλαμαριάς), ενώ στις 19:00 θα βρεθεί με τοπικά στελέχη στο café Rich, Π. Μελά 26, Πλατεία Ευόσμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα