Γ. Μπουτάρης για Σκόπια: Ο Δήμος δεν εκπροσωπεί το Υπ. Εξωτερικών ούτε παίρνει οδηγίες

Διευκρινίσεις με αφορμή την επίσκεψη του στην ΠΓΔΜ και τα όσα είπε μιλώντας σε ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, δίνει με νέα του δήλωση, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

O κ. Μπουτάρης μιλώντας ΜΜΕ της ΠΓΔΜ

αποκάλεσε τα Σκόπια, Μακεδονία προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. Μάλιστα σε δήλωση του σε δημοσιογράφους στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, τόνισε πως τα βρισίδια που άκουσε τον αφήνουν παγερά αδιάφορo.

Ο Γιάννης Μπουτάρης σε νέα του δήλωση του τονίζει πως ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν ασκεί εξωτερική πολιτική, δεν εκπροσωπεί σε καμία περίπτωση το Υπουργείο Εξωτερικών σε τέτοιου είδους συναντήσεις, ούτε, βέβαια, παίρνει οδηγίες ή κατευθύνσεις.

Δήμος ευθυγραμμίζεται απόλυτα με την εξωτερική πολιτική της χώρας και τη θέση της χρήσης σύνθετου ονόματος στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, την οποία, εξάλλου, υιοθετούν η κυβέρνηση και η πλειονότητα των κομμάτων της αντιπολίτευσης", αναφέρει.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Μπουτάρη:

«Η πρόσφατη επίσκεψη και οι επαφές με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της γειτονικής χώρας έγιναν κατόπιν επίσημης πρόσκλησης, σε συνέχεια της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ, στη Θεσσαλονίκη πριν από περίπου ένα μήνα. Στην ατζέντα των συζητήσεων, όπως έχω τονίσει επανειλημμένα, περιλαμβάνονταν αποκλειστικά θέματα ανάπτυξης συνεργασιών μεταξύ πόλεων των δύο χωρών σε διάφορους τομείς, στο πλαίσιο της δράσης του Δήμου ‘’Διπλωματία των Πόλεων’’. Είναι αυτονόητο ότι για κάθε επίσκεψη στο πλαίσιο της ‘’Διπλωματίας των Πόλεων’’ ενημερώνουμε τον Υπουργό Εξωτερικών.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν ασκεί εξωτερική πολιτική, δεν εκπροσωπεί σε καμία περίπτωση το Υπουργείο Εξωτερικών σε τέτοιου είδους συναντήσεις, ούτε, βέβαια, παίρνει οδηγίες ή κατευθύνσεις. Ο Δήμος ευθυγραμμίζεται απόλυτα με την εξωτερική πολιτική της χώρας και τη θέση της χρήσης σύνθετου ονόματος στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, την οποία, εξάλλου, υιοθετούν η κυβέρνηση και η πλειονότητα των κομμάτων της αντιπολίτευσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα