Φωτίστηκε από παιδικά χαμόγελα το "Μαγεμένο Στρατόπεδο" του Δ. Παύλου Μελά (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου άνοιξε σήμερα τις πύλες του το «Μαγεμένο Στρατόπεδο» στο δήμο Παύλου Μελά.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στους χώρους του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά και έζησε την μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από τα γλυκοκεράσματα, το σπίτι των χιονισμένων χρόνων και τα καραμελωμένα μήλα, το σπίτι του Άη Βασίλη και το ταχυδρομείο των ξωτικών, το Μουσείο ΟΣΕ, που υπάρχουν στο μεγάλο χριστουγεννιάτικο χωριό που έχει στηθεί απέναντι από το δημαρχείο.

Το έλκηθρο του Άη Βασίλη, τάρανδοι,

χιονάθρωποι, χιλιάδες λαμπιόνια πλημμύρισαν τους χώρους του πρώην στρατοπέδου, ενώ τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια της φιλαρμονικής ορχήστρας «Ίρις» συμπλήρωσαν την γιορτινή ατμόσφαιρα.

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε προσκοπικά παιχνίδια εδάφους, επιτραπέζια, παιχνίδια γρίφων και απόδρασης αλλά και να αναμετρηθούν στον “Στίβο Μάχης”.

Λουκουμάδες, κουραμπιέδες και μελομακάρονα και πολλές ακόμη χριστουγεννιάτικες λιχουδιές από μάγειρες των παιδικών σταθμών περιμένουν τους επισκέπτες στον «Πεζόδρομο των Γλυκών».

«Λίγες μόλις ημέρες μετά την 27η Οκτωβρίου 2017 και την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά στο δήμο μας η αστείρευτη παιδική φαντασία, οι δημιουργικές ιδέες που περισσεύουν στην πόλη μας, η βαθύτατη επιθυμία να μοιραστούμε μια ευχάριστη εμπειρία με τους συμπολίτες μας αλλά και με τους επισκέπτες, γέννησε το … Μαγεμένο στρατόπεδο. Ένα χριστουγεννιάτικο χωριό, δημιούργημα της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και του Τμήματος Υγείας, Κοινωνικών και Προνοιακών θεμάτων, με την υποστήριξη της ΔΗΚΕ ΙΡΙΣ και όλων των υπηρεσιών του δήμου Παύλου Μελά, σε ένα τμήμα της έκτασης που προσδοκούμε να εξελιχθεί σε Μητροπολιτικό Πάρκο», ανέφερε σήμερα ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

«Όλα γεφυρώνονται με τη δύναμη της αγάπης, τα φτερά της δημιουργικότητας και με τα παιδιά παντοτινά στην πρώτη θέση της καρδιάς μας. Με όλα αυτά τα πολύτιμα υλικά και δεδομένα, προσκαλέσαμε τον Άη Βασίλη, τα ξωτικά και τις νεράιδες, στο Μαγεμένο στρατόπεδο και με δυναμισμό δώσαμε χρώμα σε χιλιάδες παιδικά όνειρα. Βιαζόμαστε να ζωντανέψουμε πραγματικά το πρώην στρατόπεδο και να χαρίσουμε στους μικρούς μεγάλους πρωταγωνιστές της ζωής μας, το πολύτιμο μελλοντικό Μητροπολιτικό Πάρκο του δήμου Παύλου Μελά», τόνισε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Χαρά Αμανατίδου.

Το μαγικό βασίλειο στον δήμο Παύλου Μελά θα σας περιμένει να το επισκεφθείτε μέχρι την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου , οπότε και θα είναι ανοιχτό.

Το «Μαγεμένο Στρατόπεδο» θα λειτουργεί τις καθημερινές από τις 17:00 έως τις 20:00 και το Σαββατοκύριακο από τις 11:00 έως τις 20:00. Η είσοδος στον χώρο είναι ελεύθερη.

Δείτε τα βίντεο του thestival.gr:

Keywords
Τυχαία Θέματα