Φώφη Γεννηματά: Η λύση περνάει μόνο μέσα από τις εκλογές

«Οι καλοί, κ. Τσίπρα, δεν κέρδισαν. Κανείς δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα βγει από τα μνημόνια», τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, από το βήμα της Βουλής, τονίζοντας ότι οι αποφάσεις του Eurogroup δεσμεύουν τη χώρα για χρόνια και πως όλοι έχουν καταλάβει ότι «η κυβέρνηση έβαλε τη θηλιά

στο λαιμό της κοινωνίας».

«Επιχειρείτε να αποπροσανατολίσετε. Βάλατε πέντε στόχους τι έγινε; Τίποτα απ’ όλα αυτά; Μηδέν στο πηλίκο», υποστήριξε η Φώφη Γεννηματά κατηγορώντας την κυβέρνηση πως συμφώνησε ό,τι ήθελε ο Σόιμπλε δεσμεύοντας τη χώρα σε συνεχή λιτότητα. «Με τη συμφωνία αυτή και με αυτήν την κυβέρνηση δεν βγαίνουμε στο ξέφωτο... Όχι απλώς δεν φορέσατε γραβάτα, αλλά οι άλλοι σας φόρεσαν το φέσι» ανέφερε η κ. Γεννηματά. Παράλληλα, επανέλαβε τη θέση της για την ανάγκη συνεννόησης επικρίνοντας τη ΝΔ ότι «θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη».

«Ο υπουργός Άμυνας συνομιλεί με ισοβίτη και η κυβέρνηση τον καλύπτει πλήρως», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Αυτή η κυβέρνηση κοστίζει πολύ ακριβά σε αυτόν τον τόπο. Η καταδίκη του λαού έρχεται και θα είναι αμείλικτη».

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, «χρειάζεται πολιτική αλλαγή και μια άλλη κυβέρνηση» που θα μπορέσει να την προωθήσει και την κάνει πράξη.

«Εδώ που έχουμε φτάσει, η λύση περνάει μόνο μέσα από εκλογές, όσο γρηγορότερα τόσο το καλύτερο» επισήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται επιτέλους την «εθνική συνεννόηση, κυβέρνηση ευρείας λαϊκής στήριξης και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. ότι «ρίχνουν νερό στον μύλο της πόλωσης και του διχασμού», εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα να καταλάβουν έγκαιρα το λάθος τους και τονίζοντας πως «θα επιμείνουμε και θα επιβάλλουμε τη συνεννόηση με εντολή του ελληνικού λαού».

Η κ. Γεννηματά υπερασπίστηκε τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη για επιθέσεις που δέχεται, όπως είπε, κι απευθυνόμενη στον Αλέξη Τσίπρα τόνισε: «Δεν θα σταματήσετε τη ραγδαία φθορά σας με αθλιότητες, κατασκευασμένα δημοσιεύματα και επιθέσεις κατά των πολιτικών σας αντιπάλων. Αυτή είναι μια πολιτική κατάντια. Επιθέσεις στον πρωθυπουργό της χώρας που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θωράκισε τη χώρα, δεν πιάνουν, πέφτουν στο κενό».

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κλιμάκωσε τη κριτική της υπογραμμίζοντας ότι «το κράτος δικαίου δέχεται πολλαπλά πλήγματα από την κυβέρνηση και τις πρακτικές της. Ο κ. Καμμένος συνομιλεί με ισοβίτη και η κυβέρνηση τον καλύπτει πλήρως. Έσπευσε μάλιστα και ο κ. Κοντονής, ο αρμόδιος υπουργός να πάρει θέση. Οφείλει όμως να απαντήσει σε μια απλή ερώτηση. Γνωρίζει ή δεν γνωρίζει το περιεχόμενο των συνομιλιών;».
Και συμπλήρωσε: «Η υπόθεση αυτή θα σας κατατρέχει. Πέρα από τον κ. Καμμένο, και τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον πρωθυπουργό που δεν μπορεί να κρατήσει αποστάσεις. Τίποτε δεν θα σώσει ούτε εσάς ούτε τα πειθήνια όργανά σας που διασύρουν τον θεσμό της δικαιοσύνης, γνωστά στελέχη της Δεξιάς».

Keywords
Τυχαία Θέματα