ΕΥΑΘ: Εντός των νόμιμων επιτρεπτών ορίων τα σημερινά αποτελέσματα των μετρήσεων

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΥΑΘ αναφορικά με την ρύπανση δεξαμενής από την οποία τροφοδοτείται με πόσιμο νερό η Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα σημερινά αποτελέσματα των μετρήσεων που διενεργήθηκαν στην έξοδο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης

είναι εντός των νόμιμων επιτρεπτών ορίων.

Την ίδια ώρα αναμένονται τα αποτελέσματα της επείγουσας εισαγγελικής έρευνας, ύστερα από αναφορά που έκανε η ΕΥΑΘ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΥΑΘ:

«Εντός των νόμιμων επιτρεπτών ορίων είναι και τα σημερινά αποτελέσματα των μετρήσεων που διενεργήθηκαν στην έξοδο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης, που υδροδοτεί -μαζί με τις πηγές της Αραβησσού- το Πολεοδομικό Συγκρότημα.

Όλες οι παράμετροι που παρακολουθούνται υποχρεωτικά εκ του νόμου στο πόσιμο νερό βρίσκονται εντός των προβλεπόμενων ορίων στην έξοδο από την εγκατάσταση.

Παράλληλα, συνεχίζεται η αυξημένη τροφοδότηση της διώρυγας του Αλιάκμονα από το φράγμα Αγ. Βαρβάρας, ενώ σε συνεργασία με τη ΔΕΗ έγινε σημαντική ανανέωση των νερών του φράγματος, όπου και ξεκινά η διώρυγα που φέρνει το νερό του Αλιάκμονα στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, η ΕΥΑΘ έχει ήδη τοποθετήσει σειρά πλωτών φραγμάτων κατά μήκος της διώρυγας για τη μέγιστη δυνατή συγκράτηση των υδρογονανθράκων που εντοπίστηκαν.

Το προσωπικό της εγκατάστασης παραμένει σε επιφυλακή, οι δειγματοληψίες και αυτοψίες συνεχίζονται, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της εισαγγελικής παρέμβασης που προκάλεσε η ΕΥΑΘ».

Keywords
Τυχαία Θέματα