Έτσι δοκιμάζει η SEAT την αντοχή των αυτοκινήτων της (VIDEO)

Έχετε σκεφτεί ποτέ τι περνάει ένα αυτοκίνητο προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες να φτάσει με κάποια ατέλεια στον ιδιοκτήτη του;

H SEAT κοινοποίησε πρόσφατα ένα video στο οποίο μπορούμε να πάρουμε μια γεύση για το πόσο επίπονη και πολύπλοκη είναι αυτή η διαδικασία. Ειδικά με το δεδομένο πως ούτε ο χρόνος, ούτε τα χρήματα που μπορούν να δεσμευτούν για κάτι τέτοιο είναι άπειρα.

Κι επειδή δε δοκιμάζονται όλα τα μέρη ενός αυτοκινήτου το ίδιο σκληρά, ας

επικεντρωθούμε στα πιο «άτυχα»

Οι τροχοί: Οι μηχανικοί οδηγούν τα αυτοκίνητα για 1.200.000 km που ισοδυναμούν με τέσσερις φορές το γύρο του κόσμου. Σε αυτή τη διαδρομή, οι τροχοί πρέπει να τα βγάλουν πέρα σε συνθήκες που περιλαμβάνουν από τον παγετό των δρόμων της Ρωσίας, μέχρι τη ζέστη της μαροκινής ερήμου.

3.000 km στο χώμα: Η ανάρτηση δοκιμάζεται σκληρά και οι θόλοι, οι προφυλακτήρες και το αμάξωμα δέχονται εκατοντάδες χιλιάδες χτυπήματα από χαλίκια και πέτρες. Είναι μια διαδικασία που δυσκολεύει πολύ, πολλά από τα εξαρτήματα του αυτοκινήτου.

Αντοχή υφασμάτων: Η διαδικασία του μπες-βγες στο αυτοκίνητο προσομοιώνεται 20.000 φορές στη σειρά προκειμένου οι επενδύσεις να αποδείξουν την αντοχή τους στη φθορά. Επίσης, οι πλάτες του πίσω καθίσματος διπλώνονται άλλες 20.000 φορές, προκειμένου ο μηχανισμός να αξιολογηθεί.

Έλεγχος κουμπιών: Κάθε κουμπί και μηχανισμός ελέγχου δέχεται έως και 5.000 διαδοχικά πατήματα, μετά τα οποία δε θα πρέπει να εμφανίζει καμία κόπωση στην αίσθηση που δίνει. Οι δοκιμές αυτές ξεκινούν τρία χρόνια πριν την παρουσίαση του κάθε μοντέλου και αφορούν κυρίως στα κουμπιά του κλιματισμού, του ραδιοφώνου και της πλοήγησης.

Έλεγχος θυρών: Γίνονται 30.000 επαναλήψεις στο κλείσιμο των θυρών κάθε χρόνο, προκειμένου να διασφαλιστεί πως ο ήχος που το συνοδεύει δε θα αλλοιωθεί. Το ζητούμενο είναι να μην αλλοιώνεται το «καλιμπράρισμα» της διαδικασίας και να δίνεται η αίσθηση σφραγίσματος της καμπίνας.

Δύο εκατομμύρια km δοκιμών αντοχής: Βασικός στόχος είναι να αποδειχθεί ότι δε θα υπάρχουν μακροπρόθεσμα ενοχλητικοί θόρυβοι από τα μηχανικά μέρη. Η δοκιμή απαραίτητα περιλαμβάνει δρόμους με έντονη κλίση και τουλάχιστον έξι διαφορετικά είδη τάπητα.

Πηγή: drive.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα