Έρχονται επιβαρύνσεις 1,8 δισ. από το 2018

Πρόσθετες επιβαρύνσεις ύψους 1,8 δισ ευρώ φέρνει ο νέος κρατικός προϋπολογισμός του 2018, το προσχέδιο του οποίου θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές Οκτωβρίου.

Όπως γράφει η Ναυτεμπορική, με βάση το σύνολο των μνημονιακών μέτρων που έχουν ήδη ψηφιστεί, στα δημόσια ταμεία θα πρέπει να μπουν, τόσο από το σκέλος των δαπανών όσο και από το σκέλος των εσόδων 8,282 δισ από 6,479 δισ φέτος.

Το μεγαλύτερο

μέρος των επιπρόσθετων επιβαρύνσεων θα καλυφθεί από τις παρεμβάσεις στο συνταξιοδοτικό, που θα φθάσουν τα 1,38 δισ ευρώ. Παράλληλα τα φορολογικά μέτρα θα πρέπει να αποδώσουν 5,54 δισ ευρώ έναντι 5,1 δισ φέτος.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής τα φορολογικά έσοδα υπολογίζεται να ανέλθουν στα 49 δισ ευρώ, 725 εκατ. ευρώ αυξημένα σε σχέση με φέτος. Παράλληλα στο σκέλος των πρωτογενών δαπανών θα πρέπει να γίνει εξοικονόμηση ύψους 740 εκατ. ευρώ, που θα εξασφαλιστεί απ' την περικοπή των συντάξεων και εν μέρει των λειτουργικών δαπανών.

Πορεία αναμενόμενη με δεδομένο ότι ο νέος κρατικός προϋπολογισμός θα πρέπει να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ.

Keywords
Τυχαία Θέματα