Επαναλειτουργεί σε λίγες ημέρες το Ποσειδώνιο κολυμβητήριο

Στη διάθεση του κοινού της Θεσσαλονίκης θα είναι σε λίγες ημέρες το Ποσειδώνιο κολυμβητήριο.

Αυτό διαβεβαίωσε μιλώντας Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος βρίσκεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου έχει μία σειρά συναντήσεων και το απόγευμα θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά το τελικό στάδιο των βελτιωτικών έργων στην εγκατάσταση.

«Έχουμε μπει στην τελική ευθεία», σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως σήμερα θα γεμίσουν με νερό οι πισίνες, ακολούθως θα γίνουν τα απαραίτητα τεστ, προκειμένου όπως είπε, «να είμαστε σίγουροι ότι οι αθλητές μας αθλούνται με ασφάλεια» και τις επόμενες ημέρες, το κολυμβητήριο θα είναι έτοιμο για να μπορέσουν οι αθλητές, τα σωματεία, οι πολίτες της Θεσσαλονίκης να ξαναχρησιμοποιήσουν την εγκατάσταση.

Αναφερόμενος στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο, επισήμανε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης πως πρόκειται για μία «πάρα πολύ παλιά εγκατάσταση, εγκαταλελειμμένη», κατά την διάρκεια των εργασιών διαπιστώθηκε πως «ήθελε πολύ περισσότερα πράγματα τελικά, από αυτά που αρχικά είχαν προβλεφθεί». Βασικός στόχος και βασικό μέλημα, όπως τόνισε, είναι «να δώσουμε μία εγκατάσταση πίσω στον κόσμο της Θεσσαλονίκης ασφαλή για τα παιδιά μας και σύγχρονη» και «νομίζω ότι αυτό το καταφέραμε». «Το θέμα δεν είναι απλά να το λειτουργείς, για να το λειτουργείς και να γνωρίζεις ότι υφίστανται προβλήματα και ότι δεν υπάρχει ασφάλεια στους αθλητές και στα παιδιά που πάνε», τόνισε επίσης, προσθέτοντας πως «Αυτό είναι το κομβικό, το α και το ω. Πλέον, μπορούμε να πούμε ότι τελειώσαμε και τις επόμενες ημέρες ανοίγει».

Υπογραμμίζοντας πως οι αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας ήταν σε εγκατάλειψη, ο κ. Βασιλειάδης τόνισε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης πως «δεν υπήρχε ποτέ ένας σοβαρός προγραμματισμός και κυρίως δεν υπήρχε αυτός ο σοβαρός προγραμματισμός όταν υπήρχαν και τα χρήματα, που προφανώς να ήταν πολύ πιο εύκολα». Τώρα, συνέχισε, «εμείς με κάθε τρόπο προσπαθούμε να εξαντλούμε δημιουργικά κάθε πόρο που υπάρχει, να κάνουμε και συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα, ούτως ώστε να μπορούμε να κάνουμε τις παρεμβάσεις που χρειάζονται για να έχουν οι συμπολίτες μας αξιοπρεπείς χώρους άθλησης».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε και στις άλλες παρεμβάσεις που πρέπει ακόμη να γίνουν και επισήμανε πως «υπάρχει ένα συνολικό πλαίσιο παρέμβασης στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Θεσσαλονίκης, προσπαθούμε αξιοποιώντας και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και τα οικονομικά των αθλητικών μας εγκαταστάσεων, οι οποίες σιγά σιγά αρχίζουν και ξε-κοκκινίζουν, να διορθώσουμε τα πάντα και να μπορέσουμε να τις κάνουμε σύγχρονες και λειτουργικές».

Αναφερόμενος στις παρεμβάσεις που τρέχουν ήδη, τόνισε πως «συνολικά πέφτουν πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ αυτή τη στιγμή στην πόλη της Θεσσαλονίκης και το επόμενο διάστημα θα γίνουν ακόμα μεγαλύτερες παρεμβάσεις για το σύνολο του αθλητισμού». «Σκοπός μας είναι η Θεσσαλονίκη να ξαναγίνει η μητρόπολη του ελληνικού αθλητισμού. Ήταν πάντοτε, μετά το 2004 δεν υπήρξε κανένας προγραμματισμός, σκοπός μας είναι να την ξαναβάλουμε στον χάρτη και να έχει υποδομές που αξίζουν στην πόλη και στην αθλητική της ιστορία».

Έκανε δε ιδιαίτερη αναφορά στο Καυταντζόγλειο, σημειώνοντας πως «το μεγάλο στοίχημα είναι μέχρι το 2019 το σύνολο του Καυταντζογλείου να μπορεί να αποτελεί ξανά κοιτίδα του κλασσικού αθλητισμού». Ήδη όπως πρόσθεσε, γίνεται μία πολύ μεγάλη παρέμβαση στα βοηθητικά γήπεδα, το επόμενο δίμηνο εκτιμάται πως θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ανακατασκευής ταρτάν στα βοηθητικά γήπεδα και θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες για το κεντρικό ταρτάν.

Με αφορμή σχετική ερώτηση για την οικονομική εκκαθάριση στο Καυταντζόγλειο, ο κ. Βασιλειάδης τόνισε πως «σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας ό,τι στοιχείο υπάρχει, πάει κατευθείαν στον εισαγγελέα και από εκει και μετά αποφαίνεται η δικαιοσύνη». Παράλληλα, σημείωσε πως «εγώ δεν θέλω να συνεχίσω να παρελθοντολογώ, το σημαντικότερο είναι τι κάνουμε από εδώ και μετά. Το σημαντικό είναι πώς πλέον αυτή η χώρα θα μπορέσει να σταθεί μόνη της στα πόδια της, αυτό κάνουμε, μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι παρεμβάσεις που κάνουμε στις αθλητικές μας υποδομές».

«Η κάθαρση έρχεται», ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση, «με τα ελληνικά δεδομένα της ελληνικής δικαιοσύνης» και «νομίζω ότι η κάθαρση πέρα από το δικαστικό της κομμάτι, στο πολιτικό της σκέλος έρχεται και φαίνεται μέσα από την εκλογική διαδικασία». «Αυτή τη στιγμή το σημαντικό είναι να δώσουμε το στίγμα μας και το όραμά μας για το μέλλον. Το παρελθόν το πολεμάμε, δίνουμε μάχη με το παρελθόν, είναι αυτά όλα που κληρονομήσαμε και όλες οι παθογένειες που προσπαθούμε να ξεπεράσουμε και να μπορέσουμε να φτιάξουμε την επόμενη μέρα».

Όσον αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο κ. Βασιλειάδης επισήμανε πως «το βλέπουμε με περισσότερη αισιοδοξία από ό,τι χθες». Έγιναν, όπως συμπλήρωσε, οι απαραίτητες παρεμβάσεις, τα καταστατικά κείμενα εκσυγχρονίστηκαν, ενσωμάτωσαν μέσα τις οδηγίες των διεθνών οργανισμών και τον ελληνικό νόμο. «Δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε για το γεγονός ότι ένα ελληνικό νομικό πρόσωπο διέπεται πλέον από τον ελληνικό νόμο, αλλά αυτό είναι το ζητούμενο εδώ και 30 χρόνια. Επομένως έχουνε γίνει οι θεσμικές παρεμβάσεις, κομβικές- είναι η πρώτη φορά που οι παράγοντες δεν συμμετέχουν στην κεντρική επιτροπή διαιτησίας- από κει και μετά έχουμε συνεχή συνεργασία με τη FIFA και την UEFA, νομίζω ότι θα έχουμε μία εξαιρετική συνεργασία με τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ και τώρα πλέον μένει στη νέα διοίκηση -και στη FIFA και την UEFA - να’ ρθουν στο ύψος των περιστάσεων και να συνεχίσουν προς την κατεύθυνση της αλλαγής σελίδας στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Χαρακτήρισε δε «λάθος» το να παίρνει πολιτικές διαστάσεις το ποδόσφαιρο, προσθέτοντας «όσοι προσπάθησαν να πολιτικοποιήσουν το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου, η προσπάθειά τους μάλλον έπεσε στο κενό». «Το πρόβλημα του ποδοσφαίρου δεν είναι πολιτικό, είναι δομικό, είναι θεσμικό. Οι θεσμικές παρεμβάσεις γίνανε, τώρα μένει να είναι όλοι σοβαροί, να μην δηλητηριάζουν τον κόσμο και να προχωρήσουμε μπροστά. Αν γίνουν λάθη εδώ θα είμαστε, θα κρίνουμε, θα μιλήσουμε και ενδεχόμενα θα παρέμβουμε. Αλλά αυτή τη στιγμή ας αφήσουμε την ιστορία να προχωρήσει».

Τέλος, ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε στον Ηρακλή, σημειώνοντας πως είναι ένα «σύμβολο», όχι μόνο για την πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά για όλο τον ελληνικό αθλητισμό. «Πραγματικά η κατάσταση στην εταιρεία, στην ΠΑΕ Ηρακλής, είναι πάρα πολύ άσχημη αλλά εμείς εκεί που επικεντρωνόμαστε είναι στο ‘κύτταρο’ εκεί που επικεντρωνόμαστε είναι ο Ερασιτέχνης. Ψάχνουμε να βρούμε λύσεις και το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν ενδεχόμενα και κάποιες πρωτοβουλίες και νομοθετικές για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ότι σωματεία σαν τον Ερασιτέχνη που είναι πολλά στη χώρα που, από λάθη τραγικά και διοικητικά και πολιτικά, έχουν σωρεύσει χρέη, να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους να φύγουνε μπροστά και να συνεχίσουν να γράφουν ιστορία».

Keywords
Τυχαία Θέματα