Εκτός των μετρήσεων τηλεθέασης η ΕΡΤ

Τον περασμένο Απρίλιο η ΕΡΤ είχε ανακοινώσει τη διενέργεια ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού για τη λήψη υπηρεσιών μέτρησης τηλεθέασης για τα κανάλια ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3 και όλων των τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας και περιφερειακής εμβέλειας, καθώς και την καταγραφή της τηλεοπτικής συμπεριφοράς των τηλεθεατών σε πανελλαδική βάση.

Η τότε διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης προφανώς δεν ήταν ευχαριστημένη

με τις χαμηλές πτήσεις στην τηλεθέαση που έκαναν τα κανάλια της ΕΡΤ. Ταυτόχρονα αμφισβητούσαν τα αποτελέσματα των μετρήσεων που γίνονται στη χώρα μας και διέρρεαν ότι τα ποσοστά ήταν υψηλότερα, αλλά για κάποιο περίεργο λόγο αυτό δεν εμφανίζεται στις μετρήσεις. Ο προϋπολογισμός της εταιρείας για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό ανερχόταν σε 400.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ και μοναδικό κριτήριο για την υπογραφή της σύμβασης ήταν η πλέον συμφέρουσα οικονομική προσφορά.

Όμως πριν από λίγες ημέρες η ΕΡΤ ανακοίνωσε ότι με απόφαση του σημερινού Δ.Σ, ακυρώνεται ο διαγωνισμός, καθώς, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ενδιαφέρον υπήρξε μόνο από την εταιρεία Nielsen» (!).

Στην ανακοίνωση γίνεται επίσης λόγος για «ανοικτά ζητήματα που καταγράφονται από τους ιδιωτικούς σταθμούς σε σχέση με τη μέτρηση, με κορυφαία την απουσία εσωτερικού έλεγχου της έρευνας μέτρησης» και σημειώνεται ότι για τους λόγους αυτούς η ΕΡΤ οδηγείται στο «να ζητήσει εξαίρεση από τη δημοσίευση των στοιχείων μέτρησης, μέχρι την επαναδιατύπωση των κανόνων τηλεθέασης».

Ετσι, μέχρι να επαναδιατυπωθούν οι κανόνες της τηλεθέασης, οι πολίτες δεν θα γνωρίζουν πόσο απελπιστικά χαμηλά ποσοστά καταγράφουν τα προγράμματα της δημόσιας τηλεόρασης, την οποία και χρηματοδοτούν με το ανταποδοτικό τέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα