Εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Περιφερειακό Σύνδεσμο Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιβαλλοντολογικό Πάρκο Θέρμης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολή οπτικοακουστικού υλικού, συζήτηση και βιωματικό εργαστήριο ανακύκλωσης χαρτιού και στόχο έχει την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα διαχείρισης στερεών αποβλήτων, ανακύκλωσης, προστασίας του περιβάλλοντος και της αειφόρου ανάπτυξης.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου

(Νικάνορος 3, τηλ. 2310 324666) σε συνεργασία με σχολεία της περιοχής την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017, στις 10.00 το πρωί.

Κυκλοφορώ με ασφάλεια στην πόλη μου

Ακόμη πραγματοποιείται εκπαιδευτικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής για μαθητές Δημοτικών Σχολείων, σε συνεργασία με το Τμήμα Επιχειρησιακού σχεδιασμού της Δημοτικής Αστυνομίας.

Στόχος του προγράμματος είναι η ολοκληρωμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα οδικής παιδείας και η διαμόρφωση της κυκλοφοριακής τους νοοτροπίας.

Το πρόγραμμα επιμελούνται & παρουσιάζουν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί Γκουτίδου Κωνσταντίνα & Ταχτεβρενίδου Σωτηρία.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου (Νικάνορος 3, τηλ. 2310 324666) σε συνεργασία με σχολεία της περιοχής την Δευτέρα 11, Τετάρτη 13 & Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017, στις 10.00 το πρωί.

ΣΕΙΣΜΟΣ, βασική γνώση και μέτρα προστασίας

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Σεισμολογικό Σταθμό του Α.Π.Θ.

Η παρουσίαση απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού (8-12) ετών και περιλαμβάνει σε γενικές γραμμές 3 ενότητες:

Τι είναι ο σεισμός. Γενικές πληροφορίες σχετικά με την ιστορική προέλευση της επιστήμης γύρω από το φαινόμενο του σεισμού, το εσωτερικό της Γης και τις λιθοσφαιρικές πλάκες. Τι είναι ρήγμα, τι είναι ο σεισμός και πως γεννιέται. Αναφορά στα όργανα καταγραφής των σεισμών και τα σεισμολογικά δίκτυα.

Μέτρα Προστασίας. Τα παιδιά ενημερώνονται για το τι πρέπει να κάνουν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εκδήλωση ενός σεισμού. Βασικές οδηγίες και συμβουλές.

Επιπτώσεις του σεισμού. Εντυπωσιακές εικόνες από τις επιπτώσεις ενός σεισμού.

Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο Δομίνικος Βαμβακάρης, Γεωλόγος – Σεισμολόγος, MSc, PhD.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου (Νικάνορος 3, τηλ. 2310 324666) σε συνεργασία με σχολεία της περιοχής την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017, στις 10.00 το πρωί.

Keywords
Τυχαία Θέματα