Εύσημα ΠτΔ προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Στον διπλό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, την υπεράσπιση της πατρίδας, αλλά και της υπεράσπισης της ανθρωπιάς, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας, αργά χθες το απόγευμα, στο πλήρωμα του ναρκοθηρευτικού πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού «Ευρώπη».

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε την προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων, σημειώνοντας ότι τα στελέχη τους είναι έτοιμα να προασπίσουν αποτελεσματικά τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας,

τα κυριαρχικά της δικαιώματα, αλλά και να προσφέρουν με ανθρωπιά στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, το οποίο καλείται να διαχειριστεί η πατρίδα.

«Το όνομα του πλοίου σας, το λένε "Ευρώπη". Και αυτός ο συμβολισμός έχει μέσα του όλα εκείνα τα στοιχεία, τα οποία δείχνουν πόσο σημαντικό είναι αυτό το οποίο κάνετε. Και πως οφείλουμε όλοι οι Έλληνες, ως Έλληνες, αλλά και ως Ευρωπαίοι, αλλά και οι εταίροι μας, να αναγνωρίζουμε την αποστολή σας. Ιδίως αυτό το οποίο κάνετε αυτή την ώρα. Διότι παράλληλα με τα άλλα καθήκοντα, συμμετέχετε στον αγώνα της προσφυγικής τραγωδίας, αποδεικνύοντας πως ένα πολεμικό σκάφος μπορεί να προφυλάσσει τα σύνορα, αλλά και να υπηρετεί τον άνθρωπο, που είναι στην καρδιά του ευρωπαϊκού και ελληνικού πολιτισμού» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στο πλήρωμα του πλοίου, για να προσθέσει: «Είναι ένας σπάνιος συνδυασμός που όταν οι καιροί αλλάξουν, όταν η ειρήνη έρθει ξανά στην περιοχή, όταν δεν χρειάζεται άνθρωποι να διασχίσουν το Αιγαίο για να σώσουν τη ζωή τους, όταν δεν θα πνίγονται άνθρωποι στο Αιγαίο, τότε να θυμάστε πόσο σημαντικές ήταν αυτές οι στιγμές που βιώσατε σε αυτούς τους κρίσιμους καιρούς».

Λίγο αργότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε την τορπιλάκατο «Σημαιοφόρος Τζιμιτζόπουλος». Επίσης επισκέφθηκε το νεότερο πλοίο του Λιμενικού Σώματος, το περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης «Γαύδος 090» που εδρεύει στη Χίο.

Στην Προκυμαία της Χίου ο κ. Παυλόπουλος συνομίλησε μίλησε με πολίτες που κάθονταν σε καφετέριες και εστιατόρια ευχόμενος «καλό καλοκαίρι» και «καλές διακοπές».

Χθες επίσης ο κ. Παυλόπουλος επισκέφθηκε την έδρα του στρατιωτικού σχηματισμού στη Χίο, της 96 ΑΔΤΕ, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, όπου ενημερώθηκε από το επιτελείο της Ταξιαρχίας. Επίσης, συναντήθηκε με τα πληρώματα του Super Puma, ενώ επισκέφθηκε και το Φυλάκιο της Αγίας Ελένης.

Σήμερα ο κ. Παυλόπουλος θα επισκεφθεί μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον υπουργό Άμυνας το φυλάκιο της Παναγιάς, στην ομώνυμη νησίδα των Οινουσσών και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τη Λήμνο και τον Άη Στράτη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα