Έφη Αχτσιόγλου: Υπάρχει μια θετική δυναμική στην αγορά εργασίας

Αναφορά στους τρεις τομείς που μπορούν να συμβάλλουν στην καταπολέμηση της ανεργίας έκανε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου. Μάλιστα, σημείωσε πως διαπιστώνει θετική δυναμική στην αγορά εργασίας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό της ΕΡΤ1, η κα. Αχτσιόγλου δήλωσε πως, κατά την ίδια, το πρώτο και βασικό είναι η οικονομία, επισημαίνοντας ότι «απαιτείται μία σταθερή οικονομία και σταθερές συνθήκες οικονομικού κλίματος».

Σε δεύτερο επίπεδο, έσπευσε να προσθέσει, είναι τα προγράμματα του υπουργείου για

την ανεργία, τα οποία βασίζονται στα αποτελέσματα του μηχανισμού διάγνωσης των αναγκών της αγοράς.

Πρόκειται, εξήγησε, «για προγράμματα που απευθύνονται στους νέους και στον σκληρό πυρήνα της ανεργίας, δηλαδή μακροχρόνια ανέργους και ανθρώπους σχετικά μεγάλης ηλικίας, οι οποίοι θα ήταν πολύ δύσκολο να βρουν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα».

«Ένα θετικό αποτέλεσμα είναι ότι περίπου το 35% των ανθρώπων που απασχολούνται σε αυτά τα προγράμματα, μετά βρίσκουν μία θέση πλήρους απασχόλησης» συμπλήρωσε.

Ο τρίτος άξονας στην προσπάθεια αποκλιμάκωσης της ανεργίας συνίσταται στις παρεμβάσεις του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η κα Αχτσιόγλου ανακοίνωσε ότι «από τη στιγμή που αναλάβαμε έως σήμερα, φαίνεται ότι έχουν δημιουργηθεί πάνω από 320.000 νέες θέσεις εργασίας».
«Υπάρχει μία θετική δυναμική, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα δεν είναι μεγάλο και δεν εντείνουμε τις προσπάθειές μας» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα